Συνεδριάζει στις 14:00 η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη στη Βουλή παρουσία ΕΥΠ και ΑΑΔΕ

Συνεδριάζει στις 14:00 η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη στη Βουλή παρουσία ΕΥΠ και ΑΑΔΕ

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σήμερα στις 14:00, θα συζητηθεί η υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ.

Στη συνεδρίαση θα παραστούν ο διοικητής της ΕΥΠ και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών καθώς και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπενθυμίζεται το πρωί της Δευτέρας υπήρξε επικοινωνία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, κατά την οποία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη και ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν.

Το αίτημα για την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών κατέθεσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής ενώ αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προς τον Πρόεδρό της απέστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έτσι ώστε να γίνει ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ και του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Παράλληλα, παρόντας θα είναι και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριώ,ν Παναγιώτης Κοντολέων αλλά και ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος.

Βασικό ζητούμενο τουλάχιστον με βάση τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης είναι να επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές πως η χώρα μας δεν διαθέτει το σύστημα παρακολούθησης Predator. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από μερικούς μήνες όταν είχε προκύψει ζήτημα με τον δημοσιογράφο Κουκάκη, ο κ. Γεραπετρίτης είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση του Γ. Καμίνη πως:

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπως και οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος φορέας στην Ελλάδα, δεν έχει προβεί στην προμήθεια του λογισμικού Predator. Συνεπώς παρέλκει το ερώτημα εάν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος παρακολουθείται μέσω του συγκεκριμένου λογισμικού από την Ε.Υ.Π., οπότε ήταν απολύτως ακριβής η τοποθέτηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS