Σύνοδος του Νότου σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία Μητσοτάκη - Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Ιταλίας-Πορτογαλίας - Η οικονομική διακυβέρνηση πρώτο θέμα στην ατζέντα

Σύνοδος του Νότου σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία Μητσοτάκη - Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Ιταλίας-Πορτογαλίας - Η οικονομική διακυβέρνηση πρώτο θέμα στην ατζέντα

Σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνεται η κοινή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ενόψει της συνόδου του Eurosummit.

Σημειώνεται, ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Σύνοδος Κορυφής και Eurogroup για την οικονομία


Ύστερα από αρκετά χρόνια η οικονομία επανέρχεται στο προσκήνιο και στο επίκεντρο της συζήτησης των ευρωπαϊκών κρατών και το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, παρουσία της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου.

Στη Σύνοδο αυτή επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσέλθει σε κοινό μέτωπο με την Ιταλία και την Πορτογαλία, σε ό,τι αφορά στους κανόνες της οικονομικής διακυβέρνησης. Στόχος αφενός -όπως προαναφέρθηκε- να ασκηθεί πίεση για συζήτηση σε επίπεδο ηγετών και αφετέρου η όποια συζήτηση να γίνει με βάση τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία και απαλλαγμένη από τα στερεότυπα του παρελθόντος, ουσιαστικά ένα μήνυμα για να μην επαναληφθούν οι ακραίοι δημοσιονομικοί περιορισμοί που είχαν εφαρμοστεί παλαιότερα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής ενδεχομένως οριστικοποιηθεί και ένα άλλο σημαντικό ραντεβού, μια διμερής συνάντηση αυτή τη φορά, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, προκειμένου να συζητήσουν για την Hellenic Train.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ