ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή - Η εσωκομματική γκρίνια μετά τη βαριά ήττα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή - Η εσωκομματική γκρίνια μετά τη βαριά ήττα

Στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 21ης Μαΐου, αποτελώντας το πρώτο θεσμικό μάζεμα του κόμματος μετά τη βαριά εκλογική ήττα.

Αυτό που αναμένεται να δούμε είναι αν απλώς θα αθροιστούν τα αδιέξοδα ή θα χαραχθεί ένα πρώτο στρατηγικό βήμα εν όψει της νέας κάλπης. Επίσης είναι βέβαιο πως στην εναρκτήρια εισήγησή του στην ΚΕ ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να ξορκίσει την εσωστρέφεια και να δώσει ένα ενιαίο βήμα, ενώ θα φανεί και τι έχει στο μυαλό του σε σχέση με τον ίδιο και την επομένη της 25ης Ιουνίου.

Εσωκομματική γκρίνια

Στο μεταξύ, η ήττα στις εκλογές του Μαΐου έχει φέρει εσωκομματική γκρίνια. Την αντίδραση στελεχών του κόμματος προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, που προτείνει στο πλαίσιο της ανανέωσης, ην πλαισίωση του Αλέξη Τσίπρα με νέα πρόσωπα, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για «αηδιαστικές δηλώσεις, ιδίως όταν δεν γίνονται μέσα σε συλλογικά όργανα».

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι κεφάλαιο και για την Αριστερά και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα. Ανέλαβε την ευθύνη και συνεχίζει τη μάχη ως ηγέτης».

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε πως δεν μπορεί να αποτελεί θέμα ταμπού το θέμα της ηγεσίας, αν και επισήμανε ότι αυτή «η συζήτηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Προφανώς θα πάμε στις εκλογές με τη σημερινή ηγεσία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS