Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε χαλαρά στις κάλπες της 25ης Ιουνίου -Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Δανάη Μπάρκα

Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε χαλαρά στις κάλπες της 25ης Ιουνίου -Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη που παραχωρεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική εκπομπή της Δανάης Μπάρκα στο Mega ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Δανάη Μπάρκα

Είμαι κουρασμένος, ούτε ο covid άντεξε τους ρυθμούς μου. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο covid είναι ακόμα εδώ, όχι ως πανδημία, αλλά πιστευτώ ότι θα εμβολιαζόμαστε, κυρίως για τους ευάλωτους συμπολίτες μας μία φορά το χρόνο.

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ερωτηθείς αν αισθάνεται άτρωτος για το προβάδισμα που έχει, ο Κ.Μητσοτάκης είπε πως δεν αισθάνεται άτρωτος γιατί η κάλπη είναι άδεια, ωστόσο το μεγάλο ποσοστό που πήρε η ΝΔ τον κάνει να αισθάνεται ότι έχει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη ώστε να είναι χρήσιμος ως πολιτικός και ως πρωθυπουργός. Πρέπει να λύνουμε προβλήματα, ο πολίτης μας εμπιστεύεται για να λύνουμε θέματα που τον απασχολούν όπως οι μισθοί και το ΕΣΥ. Το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί δεν πάμε σε εκλογές χαλαροί.

Για την περίπτωση να πάμε σε τρίτες κάλπες είπε πως αν ίσχυε η ενισχυμένη εκλογή θα υπήρχε κυβέρνηση. Την απλή αναλογική δεν την επιλέξαμε εμείς, χρειαζόμαστε ια σταθερή κυβέρνηση και έτσι όπως είναι οι συσχετισμοί δεν υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, έτσι αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία θα πάμε νομοτελειακά σε νέες εκλογές.

Για το ΕΣΥ

Το είχα πει πολύ πριν έρθουν στη δημοσιότητα αυτά τα τραγικά περιστατικά. Πριν από τις πρώτες εκλογές παρουσίασα το σχέδιο μας για το νέο ΕΣΥ με προσλήψεις, προληπτικές εξετάσεις, εκσυγχρονισμό νοσοκομείων.
Σήμερα βρέθηκα στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας και εκεί δείχνει ότι το ΕΣΥ όταν θέλει μπορεί. Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ νέο ΕΣΥ.

Για το debate

Ηταν ένα καλό πρώτο βήμα αυτή τη φορά θα προσθέσουμε και μία ελεύθερη ερώτηση για τους δημοσιογράφους και νομίζω πως έκαναν και δύσκολες ερωτήσεις και πιστεύω πως μπορούν και πρέπει να μας στριμώξουν. Δεν είναι προδικασμένο το εκλογικό αποτέλεσμα. Προφανώς και οι πολίτες έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα, αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί. Αντίπαλός μας είναι τώρα οι ξαπλώστρες και οι παραλίες.
Σε ερώτηση αν θα γίνει debate με την αντιπολίτευση ο Κ.Μητσοτάκης είπε πως το debate θα γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς όπως προβλέπει και το σύστημα. Τόνισε μάλιστα πως «οι πολίτες δεν θα μάθουν κάτι καινούργιο σε ένα debate με εμένα και τον κ.Τσίπρα».

Οι «ψυχαγωγικές» εκπομπές είναι πολιτικές και αναδεικνύουν ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους πολιτικούς, όπως θέματα για τις γυναίκες και την οικογένεια. Η παρουσία μας εδώ είναι για να απαντήσουμε σε ερωτήματα και να δουν οι πολίτες και μία άλλη πτυχή του χαρακτήρα μας και να δουν οι πολίτες πως είμαστε εκτός πολιτικής.

Για το Tik Tok

Στο Tik Tok δεν έδειξα κάτι άλλο, έδειξα αυτό που είμαι. Στις συναντήσεις με τον κόσμο αυτό μου λένε, δεν είσαι ΄πως νομίζαμε πως είσαι. Μας δίνετε η δυνατότητα να καταλάβουμε τη γλώσσα τις δυνατότητας. Οι νέοι δεν μας ψήφισαν για το Tik Tok αλλά γιατί μιλήσαμε για τα προβλήματά τους και την αντιμετώπισή τους

Στο σχολείο ήμουν καλός μαθητής, αλλά δεν ήμουν ένας σπασίκλας. Από το σχολείο έχω κρατήσει καλές φιλίες και σε αυτούς τους φίλους καταφεύγω όταν θέλω να αποτοξινωθώ από την πολιτική.

Για τον πατέρα του

Από μικρός είχα την αίσθηση της ευθύνης. Ηθελα να περάσω καλά στην εφηβεία, αλλά δεν ήθελα να εκθέσω και τον πατέρα μου. Ημουν στη Μύκονο την εποχή που ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός, κάναμε βόλτα μπορεί να είχαμε καταναλωσει και λίγο αλκοόλ. Τότε ήρθε μία κυρία και μου είπε υπογράφεται να μην γίνει νέο λιμάνι στη Μύκονο και της απαντάω βεβαίως. Μετά από μία εβδομάδα ήρθε ο πατέρας μου και μου λέει «υπέγραψες να μην γίνει νέο λιμάνι στη Μύκονο;»

Με την Μαρέβα έχουν πει στα παιδιά ότι πρέπει να ζουν τη ζωή τους, αλλά σε καμία περίπτωση να μην δείξουν αλαζονεία. Στην Ελλάδα έχει τελειώσει πλέον το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;».

Για τα παιδιά του

Θα ήθελα τα παιδιά μου να πάρουν την επιμονή και την προσήλωση στο στόχο. Επίσης να διαχειριζόμαστε τις αναποδιές και να τις ξεπερνούμε. Οι αποτυχίες υπάρχουν για όλους μας. Οπως για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες. Παλιά αντιδρούσα εν θερμώ. Τώρα τους λέω να πάρουν μία ανάσα και μετά να δουν το πρόβλημα πιο ψύχραιμα. Εμένα μου πήρε καιρό να το καταφέρω αυτό.
Και εγώ και η Μαρέβα έχουμε μία εξαιρετική σχέση με τα παιδιά μας και ως ζευγάρι και κατά μόνας και μπορούμε να μιλήσουμε. Αν για κάτι είμαι περήφανος δεν είμαι για τη δουλειά μου, αλλά για τα παιδιά μου. Μου αρέσει που έχω μία πολύ ανοιχτή σχέση με τα παιδιά μου και μπορούν να μοιράζονται τα προβλήματά τους μαζί μου, ακόμα να μου κάνουν και πολιτική κριτική. Να μου λένε αυτό πρέπει να το φτιάξεις. Ολοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Στην ερώτηση αν ερχόταν κάποιο από τα παιδιά και σας έλεγε ότι είναι ερωτευμένος/η με κάποια/ον που ανήκει σε άλλο κόμμα, ο Κ.Μητσοτάκης είπε πως θα αντιδρούσε με χιούμορ.

Για το πώς αντιδρά στην κριτική

Στην κριτική αντιδρώ καλύτερα από ό,τι αντιδρούσα στο παρελθόν. Με αυτό που γίνεται στα social media με τα χυδαία σχόλια δεν ασχολούμαι. Την καλοπροαίρετη κριτική την δέχομαι. Και τα παιδιά μου και η σύζυγός μου είναι αυστηροί κριτές ιδιαίτερα στα θέματα της συμπεριφοράς. Καμία έπαρση, καμία αλαζονεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ