«Βόμβες» Κοντονή: Παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει Τσίπρα για τη Χρυσή Αυγή

«Βόμβες» Κοντονή: Παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει Τσίπρα για τη Χρυσή Αυγή

Την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή και από όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στην απόφασή του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

Δημοσιογράφος: Αποχωρείτε από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κοντονής: Όχι, παραιτήθηκα μόνο από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσα τον Τσίπρα».

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν, και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο», είπε ο κ. Κοντονής, ενώ άφησε αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και άλλων στελεχών του κόμματος. Όπως είπε, για τις αποφάσεις του έχει ενημερώσει μόνο τον Αλέξη Τσίπρα.

Τι είπε για τη Χρυσή Αυγή

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει τη διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ.: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροί του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις όπως η χθεσινή για τη Χρυσή Αυγή. Σήμερα μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας, νομίζω ότι δικαιώνομαι, πως ορισμένες από τις αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με την απόφαση τη χθεσινή. Και για τις ποινές τις οποίες το δικαστήριο δεν θα επιβάλλει. Δεν θα επιβάλλει κάποιες ποινές το δικαστήριο λόγω διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφτεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο υπ. Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Όπως κατέληξε, «η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και τη δίκη για τη Χρυσή Αυγή».

Δημοσιογράφος: Είχατε σ το μυαλό σας τη Χρυσή Αυγή την εποχή εκείνη, όταν είχατε τις ενστάσεις; Το είχατε μεταφέρει στο κόμμα σας;

Σ. Κοντονής: Σας λέω απολύτως ειλικρινά ότι τις είχα. Αποφυλακίστηκαν με την παρέλευση του 18 μήνου που είναι συνταγματική διάταξη. Επειδή είχα διαπιστώσει, είχα δει προβλήματα, είχα πει ότι δεν έχει γίνει αλλαγή εκ μέρους της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να το εισάγει στη βουλή προς συζήτηση. Αυτό είχα πει.

Από τη στιγμή που πήρε την ευθύνη να το εισάγει στη βουλή και μάλιστα με εκείνη τη διαδικασία, η οποία ήταν ελεγχόμενη, κατά τη γνώμη μου και το είπα στη βουλή, γιατί δεν τα λέω αυτά, τώρα. Τα είπα όταν ήμουν βουλευτής. Είχα πει να μην τους ψηφίσουμε τους κώδικες, ή να τους ψηφίσουμε να ισχύσουν σε ένα βάθος χρόνου, μέχρις ότου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Σε κάθε περίπτωση θέλω να τονίσω, ότι αυτά τα πράγματα, εγώ τα είχα θέσει. Και για αυτό ακριβώς μίλησα στη βουλή. Το τονίζω αυτό .

Τις αλλαγές στον κώδικα τις ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ».

Το βίντεο με τις δηλώσεις Κοντονή για την παράιτησή του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ