Συνεδριάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη -«Ώρα μηδέν» για τη διαγραφή του από το κόμμα

Συνεδριάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη -«Ώρα μηδέν» για τη διαγραφή του από το κόμμα

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως (το πιθανότερο αύριο) η Επιτροπή Δεοντολογίας θα κρίνει το μέλλον του Παύλου Πολάκη.

 

Ένα μέλλον που είναι προφανώς εκτός ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας «έχει πάρει τις αποφάσεις του» για τον Παύλο Πολάκη μετά τις αναρτήσεις-στοχοποίηση κατά δικαστών, δημοσιογράφων και κρατικών λειτουργών. Ήδη τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων, ενώ καθαιρέθηκε από τομεάρχης Διαφάνειας του κόμματος και τη θέση του ανέλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Οπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα θα δείξει την πόρτα της εξόδου στον στενό του συνεργάτη Παύλο Πολάκη.

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη. Εγώ κρίνω το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου, αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Προς στιγμήν, στην Κουμουνδούρου ανέκυψε ένα... διαδικαστικό ζήτημα. Ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο για την Υγεία, που οργανώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», απάντησε ότι «δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή Πολάκη. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο, άλλες πηγές ανέφεραν ότι πρέπει τυπικά να τον παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας το Εκτελεστικό Γραφείο. Τελικά, όπως διευκρινίστηκε αρμοδίως, τύποις ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να παραπέμπει στελέχη στο πειθαρχικό, αλλά θα γίνει και σχετική συζήτηση στο ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ, για να μη δοθεί η εντύπωση ότι λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των οργάνων.

Ενδεικτικό των προθέσεων Τσίπρα για τον Πολάκη είναι ότι ο φιλικός Τύπος του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούσε την καρατόμησή του από το κόμμα. «Δρόμος χωρίς επιστροφή» είναι ο τίτλος της «Εφημερίδας των Συντακτών», με υπότιτλο: «Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος τον παραπέμπει ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν εκβιάζεται» - «Αποφασισμένος ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει οριστικό τέρμα σε προσωπικές στρατηγικές και εσωκομματικό "αντάρτικο"».

Στον αντίποδα πάντως, μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν θέλουν αποπομπή Πολάκη, όπως ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας, που δήλωσε πως «ο Παύλος, αψύς, ενοχλητικός, παρορμητικός, είπε φανερά ό,τι πολλές και πολλοί από εμάς λέμε κρυφά, κατ’ ιδίαν, και μαζί μας ολόκληρος ο ελληνικός λαός» και πως «η ιδέα να ρίξουμε τον Παύλο Πολάκη στα σκυλιά για να τα χορτάσουμε και να ηρεμήσουν είναι πάρα πολύ κακή. Τα σκυλιά στη συνέχεια θα πέσουν επάνω μας, ήδη έχουν πέσει».

Τον «πολακισμό» βάζει τώρα στο στόχαστρο η ΝΔ, μετά το διαφαινόμενο «ξήλωμα» Πολάκη

Την ίδια ώρα, η ΝΔ επιλέγει να βάλει στο στόχαστρο τον «πολακισμό» που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο Μενίδι. Αναφερόμενος στη σύγκρουση του Παύλου Πολάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «όπως στρώνεις, κοιμάσαι».

«Γι' αυτά τα ευτράπελα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πω μια κουβέντα μόνο: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον πολακισμό σε κεντρική γραμμή του κόμματος. Και από εκεί και πέρα, ας αφήσουν εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας, να μιλάμε για το μέλλον και να αποφύγουμε την τοξικότητα. Αν τα κάνουμε όλα αυτά στις εκλογές που έρχονται, θα πετύχουμε και θα ξεπεράσουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκίνησε την ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες με σφοδρότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Πολάκη.

«Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και το φασιστικό ξέσπασμα του Παύλου Πολάκη αναδεικνύουν αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολακισμός και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για τη ΝΔ το θέμα δεν έχει λήξει με την απομάκρυνση Πολάκη.

Και συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Είναι το ανώτατο στάδιο του συριζαϊσμού που ενέπνευσε και εξέθρευσε από το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα και κανέναν προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Η αρχή έγινε στην πλατεία Συντάγματος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Δημιούργησε πολιτικό πολτό φανατισμού, μίσους και παράλογων αιτημάτων. Η κυβέρνησή του είχε σκοπό από τότε να επιβάλει αυταρχικό καθεστώς, και γ' αυτό προσπάθησε να φυλακίσει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης 2012-2015 με κουκουλοφόρους μάρτυρες και με τον Νίκο Παππά επιχείρησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ. Δεν δίστασαν να συνεργαστούν ακόμα και με τα άκρα».

Σημείωσε ότι «για να απαλλαγούν από τον πολακισμό, το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα».

Πυρά κατά Νίκου Παππά

Επίσης, ανέφερε ότι επιβάλλεται και η διαγραφή του Νίκου Παππά, τονίζοντας ότι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου αποτελεί κόλαφο για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και αποκαλύφθηκε η θεσμική εκτροπή κατά τη διακυβέρνησή του.

«Κρίθηκε ένοχος όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων» συνέχισε, και ζήτησε ανάληψη πολιτικών ευθυνών άμεσα.

«Έχουμε ομόφωνη, αμετάκλητη δικαστική απόφαση» συνέχισε, και ρώτησε αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη, θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Παππά. «Για να κρατά ο κ. Τσίπρας στα ψηφοδέλτια τον κ. Παππά, ο κ. Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ. Τσίπρα. Τι είναι, θα το μάθουμε», συμπλήρωσε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ