Τα νέα μέτρα με φόντο τη ΔΕΘ: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια

Τα νέα μέτρα με φόντο τη ΔΕΘ: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια

Οι σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου

Μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από το πρωτοφανές ενεργειακό κόστος εξετάζει ήδη κυβέρνηση, ενόψει της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κόστοςθέρμανσης το φετινό χειμώνα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς καταγράφονται τεράστιες μεταβολές.  Η αύξηση 345% στο φυσικό αέριο, η ανατίμηση κατά 211% στο ηλεκτρικό ρεύμα και κατά 31% στο πετρέλαιο, ανοίγουν τη συζήτηση για μέτραστήριξης και όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα γενναίο «πακέτο» από το βήμα της ΔιεθνούςΈκθεσης.

Παράλληλα, είναι πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των εισοδηματικών κριτηρίωντου επιδόματος θέρμανσης ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με δηλώσεις του έχει προαναγγείλει ότι «ο πρωθυπουργός θα είναι απολύτως έτοιμος τον Σεπτέμβριο με κοστολογημένα μέτρα».

Ιεράρχηση

Ο ίδιος είπε πως αρχές Σεπτεμβρίου θα αξιολογηθεί τι δημοσιονομικός χώρος δημιουργείταιτο καλοκαίρι, και κατόπιν υπάρξει ιεράρχηση από τον πρωθυπουργό.

Να σημειωθεί ότι από τον Γενάρη του 2023 καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης, ένα μέτρο που θα φέρει σημαντικά οφέλη για τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων θα μπει «μαχαίρι» και στο τέλος επιτηδεύματος. Ανάλογα με την πορεία των εσόδων θα κριθεί αν θα καταργηθεί ή αν θα «κουρευτεί» έως και 50%.

Power Pass

Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ για το Power Pass Ιουνίου.

Μισθοί

Ως δεύτερο ανάχωμα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν οι μισθολογικές αυξήσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα είναι ειλημμένη η απόφαση να επισπευσθούν οι διαδικασίες αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού, έτσι ώστε οι νέες αυξήσεις να δοθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο- τετράμηνο του 2023.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS