Νομοσχέδιο Κεραμέως: Τέλος οι κομματικοί διορισμοί διοικήσεων στο Δημόσιο -Αδιάβλητο σύστημα

Νομοσχέδιο Κεραμέως: Τέλος οι κομματικοί διορισμοί διοικήσεων στο Δημόσιο -Αδιάβλητο σύστημα

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το διορισμό διοικήσεων σε φορείς του Δημοσίου.

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι μπαίνει τέλος στα κομματικά ρουσφέτια και πλέον το σύστημα των διορισμών θα είναι αμετάβλητο, καθώς κριτήριο θα είναι η γνώση και η εμπειρία.

Αδιάβλητο σύστημα με κριτήριο τη γνώση και την εμπειρία

«Από τη σημερινή ατζέντα θέλω να ξεχωρίσω δύο μεταρρυθμίσεις, που αφορούν τη βελτίωση του κράτους αφενός, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, με έμφαση στα θέματα της υγείας.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να μας παρουσιάσει η Υπουργός, το οποίο πιστεύουμε ότι θα δώσει πια μια οριστική απάντηση στη διαχρονική παθογένεια της ποιότητας των διορισμένων διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου.

Έχουμε επεξεργαστεί ένα καινοτόμο, αδιάβλητο σύστημα με κριτήριο τη γνώση και την εμπειρία, προσαρμοσμένο όμως και στις ανάγκες του κάθε φορέα, έτσι ώστε να σταματήσουν όλες οι υποψίες ότι μπορεί κάποιος, παραδείγματος χάρη, να γίνει διοικητής ενός νοσοκομείου μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει κάποιες κομματικές περγαμηνές ή κομματικές γνωριμίες.

Είναι μία ακόμα σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και είναι μια προσπάθεια την οποία θέλω να ζητήσω από όλες και από όλους να τη στηρίξουμε, γιατί προφανώς αφορά και εποπτευόμενους φορείς όλων των Υπουργείων», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Αξιολόγηση βάσει στόχων

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση στο Δημόσιο τονίζοντας «θέλω να σταθώ στη διαρκή αξιολόγηση των επιλογών που θα κάνουμε. Στην αξιολόγηση βάσει στόχων, στα κίνητρα εφόσον επιτυγχάνονται αποτελέσματα, αλλά και στις επιβεβλημένες διαδικασίες αντικατάστασης όταν αυτοί οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Είναι, θα τονίσω, μία σημαντική τομή στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ