Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά τηλεφωνήματα από το πρωθυπουργικό γραφείο προς υφυπουργούς που βρίσκονται υπό μετακίνηση ή επίκειται να αναλάβουν καθήκοντα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές, οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα που θα λάβουν θέσεις υφυπουργών.

 

Το Ταμείο Ανάκαμψης και οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Η συμφωνία στις Βρυξέλλες των «27» της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης και η εξασφάλιση 72 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα ουσιαστικά καθόρισε και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις, θα προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις για την ταχύτατη εκπόνηση του σχεδίου που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Οκτωβρίου. Αυτό επισπεύδει και τις αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση που θα κληθούν να ακολουθήσουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών υπενθύμισε ότι ήδη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει προχωρήσει «στη συγκρότηση ενός ευέλικτου σχήματος για την κατάρτιση του σχεδίου που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια για την παρακολούθηση της εφαρμογής του».

Πρόκειται για μία πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, την οποία θα στελεχώνουν ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλακάκης (θεωρείται πολύ πιθανή η αναβάθμισή του από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό), ο υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μ. Αργυρού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS