Θεοδωρικάκος: Το μήνυμα στην Τουρκία είναι ότι από τον Έβρο δεν περνάει κανείς

Θεοδωρικάκος: Το μήνυμα στην Τουρκία είναι ότι από τον Έβρο δεν περνάει κανείς

Η Τουρκία εφαρμόζει τον τελευταίο καιρό μια ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας μας, ανέφερε σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επιχειρώντας μια βάναυση και ανήθικη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων ανθρώπων, των παράτυπων μεταναστών, τους οποίους σπρώχνει να περάσουν από την Ελλάδα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι μόνο τον Αύγουστο επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο 40.000 παράτυποι μετανάστες, από την αρχή του χρόνου ο αριθμός αυτός φτάνει τους 150.000. «Ένα είναι το μήνυμα, από τον Έβρο δεν περνάει κανείς παράνομα, δεν θα το επιτρέψουμε» επισήμανε.

Θεοδωρικάκος: Τα σύνορα φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο

Πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ότι η Τουρκία προκαλεί με τακτικισμούς και προβοκάτσιες όπως αυτές ότι δήθεν βρέθηκαν μετανάστες σε βραχονησίδα σε ελληνικό έδαφος. «Εμείς» πρόσθεσε «ελέγχουμε σε καθε περίπτωση, δεν μπόρεσαν αν τους περάσουν προφανώς» είπε.

Τα σύνορα φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο με αποφασιστικό τρόπο από την αστυνομία και τον στρατό, κι αυτό οφείλει να το λάβει υπόψη του ο Ερντογάν, πρόσθεσε. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος συνέχισε λέγοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν μιλάμε για τόσες δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, αυτό καθοδηγείται από την τουρκική πλευρά, ενώ εκτίμησε ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί.

Η Τουρκία εργαλειοποιεί βάναυσα και ανήθικα το μεταναστευτικό για να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, τόνισε και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα πανίσχυρο κράτος δικαίου, που εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά της είναι απροσπέλαστα. Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η χώρα εφαρμόζει το σχέδιο Ακρίτας στο σύνολο του Έβρου και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS