Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τις επόμενες ημέρες η νομοθετική ρύθμιση για τα υπερκέρδη των προμηθευτών ρεύματος

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τις επόμενες ημέρες η νομοθετική ρύθμιση για τα υπερκέρδη των προμηθευτών ρεύματος

Τις επόμενες ημέρες θα έρθει στην εθνική αντιπροσωπεία νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τον μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Από τη φορολόγηση του 90% των υπερκερδών θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί είτε με τα δεδομένα της ΡΑΕ για έξι μήνες 800 εκατομμύρια ευρώ είτε με τους υπολογισμούς τους δικούς μας 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε την Τρίτη στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σκυλακάκης αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη φορολογήσει τα κέρδη, απλώς δεν έχει βεβαιωθεί ακόμη η φορολογία.

«Περιμένουμε τα έσοδα έως το τέλος του έτους, που θα είναι μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ, πρόκειται για μια δύσκολη και τεχνική δουλειά» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Ανέφερε παράλληλα ότι ο μηχανισμός που υπάρχει έχει μια αδυναμία, στηρίζεται στην πρόβλεψη. Αυτό όπως είπε, συνέβη και τον Αύγουστο, εις βάρος των εταιρειών, και το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, υπέρ των εταιρειών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ