Θύελλα μετά τη συνομιλία Μιωνή-Παππά: Κατηγορίες για παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, «ατζέντα του μαγαζιού», «πολλά λεφτά»

Θύελλα μετά τη συνομιλία Μιωνή-Παππά: Κατηγορίες για παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, «ατζέντα του μαγαζιού», «πολλά λεφτά»

Στα ύψη ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο η αποκάλυψη του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και το ηχογραφημένο ντοκουμέντο που αποκάλυψε στην προανακριτική της Βουλής, το οποίο περιείχε συνομιλία του με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο Νίκος Παππάς τού είχε πει στη συνομιλία που είχαν το 2016 ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά», και μάλιστα «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

Η μαγνητοφωνημένη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2016 και έγινε στην Κύπρο, όπως φαίνεται από το ντοκουμέντο που κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής. Στη συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, τότε υπουργός Επικρατείας και alter ego του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά». Μάλιστα, ο κ. Παππάς εμφανίζεται να λέει ότι «μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε», αλλά το «no go» (το μη περαιτέρω δηλαδή) είναι όταν «κάμπτουν την ατζέντα του μαγαζιού», εννοώντας του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παππάς αναφέρει:

«Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά… Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!… Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το “no go” είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού… εκεί δεν είναι… δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… μεγάλε, εαν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες; Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες… ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!».

Στο ίδιο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτεται ακόμη ότι ο κ. Παππάς υποσχέθηκε πως θα μεσολαβήσει για τη διευθέτηση των δικαστικών εκκρεμοτήτων του Σάμπυ Μιωνή, αρκεί ο Σταύρος Παπασταύρου να καταθέσει ψευδώς εις βάρος της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο προκάλεσε σάλο στην πολιτική ζωή της χώρας και αντιδράσεις από κόμματα και πολιτικούς.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι εάν αυτά αληθεύουν βρισκόμαστε στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους.

Λίγο αργότερα, κύκλοι της ΝΔ επεσήμαναν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει παραδικαστικό και έκανε δουλειές με πολλά λεφτά».

Στον εισαγγελέα οι αποκαλύψεις Μιωνή

Η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, αποφάσισε να στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στη Βουλή ο Σάμπυ Μιωνής, με το ερώτημα της ψευδορκίας. Μάλιστα, ο Θανάσης Πλεύρης ανέφερε ότι οι διάλογοι που ακούγονται στο ηχητικό είναι εντελώς διαφορετικοί από όσα είχε καταθέσει ο κ. Παππάς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και γι’ αυτό υπάρχει θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τους πώς είναι δυνατόν να ακούν ότι το κόμμα τους ανέχεται την ατζέντα Παπαγγελοπούλου για τα λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές τους δουλειές.

ΚΙΝΑΛ: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ

Το Κίνημα Αλλαγής, ζήτησε «να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία» και επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της δεξιάς». Οπως σημειώνει «το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς».

Ενδιαφέρον έχουν όμως και οι αντιδράσεις των «αμέσως ενδιαφερομένων».

Οι δύο εκδοχές του Νίκου Παππά για το ηχητικό ντοκουμέντο

Αρχικά ο Νίκος Παππάς είχε κάνει λόγο για αντιπερισπασμό της ΝΔ και παρακράτος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη συνομιλία, προϊόν εγκλήματος.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, προέβη σε νέα - διορθωτική - δήλωση στη Βουλή, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στη Βουλή ο επιχειρηματίας για τον διάλογο που είχε με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ το 2016. Ο Ν. Παππάς αυτή τη φορά υποστήριξε πως οι αναφορές σε «ατζέντα» και σε «δουλειές με λεφτά» δεν αφορούσαν τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, αλλά τους κ.κ. Σαμαρά, Μιωνή, Παπασταύρου. Μάλιστα, ο Ν. Παππάς κάνει λόγο για μαφιόζικες μεθόδους από τη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην προανακριτική ο κύριος Μιωνή.

Αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από Παππά
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημ. Παπαγγελόπουλος, μετά την κατάθεση του στην προανακριτική και τις αποκαλύψεις με το ηχητικό ντοκουμέντο, πήρε αποστάσεις από τον κ. Παππά, προτρέποντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον ίδιο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την συνομιλία με τον Σάμπυ Μιωνή.

Κόντρα Παππά-Αδωνι στη Βουλή Η υπόθεση έφερε και κόντρα στη Βουλή μεταξύ του κ. Παππά και του Αδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης στην ομιλία του άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως ο κ. Παππάς, συμπεριληφθεί στη λίστα υπόπτων της Προανακριτικής Επιτροπής μετά τις αποκαλύψεις και το ηχητικό ντοκουμέντο. «Πλησιάζει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του. Το ειδικό δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε για ποιους» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν περίμενα να έρθετε στη Βουλή, ούτε περίμενα να γελάτε» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Σήμερα η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την εικόνα ενός θλιβερού παρακράτους», συνέχισε, με τον Νίκο Παππά να απαντά «ο κ. Γεωργιάδης διέπεται από πολιτική σκέψη νηπίου. Ο Μιωνής με κατέγραφε, εμείς είμαστε το παρακράτος;» και να επιμένει πως στις κουβέντες του εννοούσε κάτι διαφορετικό από αυτό που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο.

ΣΥΡΙΖΑ: «Βούρκος μαφιόζικων ενεργειών και μέθοδοι κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος»
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, με μια άτυπη ενημέρωση, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα όσα του καταλογίζονται για παρακράτος επί διακυβέρνησής του, μετά το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή με τον Νίκο Παππά, κορυφαίο υπουργό του Αλ. Τσίπρα, το 2016.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για «αντιπερισπασμό» αλλά «είναι άνθρακες ο θησαυρός, όχι μόνο γιατί είναι παράνομο υλικό αλλά και γιατί είναι εμφανής και τραβηγμένη από τα μαλλιά η προσπάθεια διαστρέβλωσης των διαλόγων, με αποσιωπητικά και δήθεν ακατάληπτες λέξεις σε επίμαχα σημεία, με μόνο στόχο να στηθεί ένα ψεύτικο αφήγημα ή να βγει ένας τίτλος σε ένα δελτίο τύπου της ΝΔ».

Σημειώνει μάλιστα ότι «η πολιτική ζωή του τόπου δε μπορεί να οδηγείται στο βούρκο των μαφιόζικων ενεργειών. Ούτε στις μεθόδους της κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος».

Η Κουμουνδούρου καλεί την ΝΔ να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια όταν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παρακρατικό και παραδικαστικό κύκλωμα. Μιλά δε για «αποσπασματική και προφανώς επιλεκτική διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτές «λείπουν αυτές που αφορούν σε πρώην βουλευτή» (σ.σ. προφανώς εννοούν τον κ. Δημήτρη Καμμένο) και προσθέτει: «Γιατί άραγε ; Μήπως γιατί τελούσε και τελεί υπό τη προστασία αυτών που σήμερα κάνουν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις και είχε τότε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ρίξει τη κυβέρνηση;».

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ «η υπόθεση αυτή δεν έγινε τότε γνωστή μόνο στον Πρωθυπουργό, αλλά με εντολή του τελευταίου και στον τότε αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ που τον συνάντησε και τον ενημέρωσε».

Η δήλωση Τουλουπάκη για τις καταγγελίες Μιωνή Από την πλευρά της η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, δήλωσε πως «παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νόμιμων δικονομικών ενεργειών».

Η ανακοίνωση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει: «Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή, ο οποίος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιανί το Μάρτιο του 2016, κατ' οίκον έρευνα κλπ) διενεργήθηκαν κατ' εντολή και κατ' εποπτεία του κ. Π. Αθανασίου ως προϊσταμένου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος. Η δικογραφία την οποία αναφέρει ότι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοι μου κκ Καλούδης και Ντζούρας δήθεν με δική μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου,για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανέναν συνειρμό ο καταγγέλων. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ό,τι επέβαλε το καθήκον και η συνείδηση μας. Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νόμιμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή: Yπέβαλα, σήμερα, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, αντίγραφο της συνομιλίας μου με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μαΐου 2016.

Στη συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου «πώς διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο», μου είπε ξεκάθαρα ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά». Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος «έκανε το δικό του outsourcing».

Από την πρώτη στιγμή, κατέθεσα ενόρκως, ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνω και σήμερα. Αντιθέτως, προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα. Όμως γνώριζε. Γνώριζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του «είχαν τη δική τους ατζέντα» και «έβγαζαν πολλά λεφτά», όπως ο ίδιος μου είπε.

Στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε «να βγει να μιλήσει» ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά. Ο κ. Παπασταύρου, ασφαλώς, δεν δέχτηκε ποτέ να μπει σε αυτή τη συλλογιστική και, ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που, στην περίπτωσή του, υπήρξε πλήρης κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργία ουσιαστικά τεκμηρίου ενοχής, σε σωρεία διαδικασιών, στις οποίες τελικώς δικαιώθηκε.

Πήρα την απόφαση να καταγράψω τη συνομιλία μου με τον Νίκο Παππά τον Μάιο του 2016, για να προστατεύσω εμένα, τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου και να αποδείξω τον εκβιασμό που δεχόμουν, ελλείψει άλλου μέσου έννομης προστασίας μου. Δύο μήνες νωρίτερα, στις 10 Μαρτίου 2016, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος με είχε εκβιάσει, ευθέως, στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας να πληρώσω δήθεν «έξοδα» στον Ιωάννη Φιλιππάκη, όταν δεν του όφειλα τίποτα. Από τη στιγμή που αρνήθηκα κατηγορηματικά να πληρώσω και σε λιγότερο από σαράντα ημέρες, έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα εξής αντίποινα:

α) Μέσα σε 7 ημέρες, οι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, υπό την εποπτεία της Ελ. Τουλουπάκη, ταξίδεψαν στο Παρίσι, για να συναντήσουν για δεύτερη φορά τον Ερβέ Φαλτσιανί, προκειμένου να συνεχίσουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και των συνεργατών μου. Προκαταρκτική εξέταση, η οποία ξεκίνησε από ψευδή καταγγελία του Ιωάννη Φιλιππάκη στον συνεργάτη του, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο τον Ιούνιο του 2019, καθώς δεν προέκυψαν καν ενδείξεις τέλεσης κανενός αδικήματος, αποδεικνύοντας ότι όλα ήσαν κατασκευασμένα. Στο πλαίσιο αυτής της αρχειοθέτησης, αξιολογήθηκε και η από 4/1/2019 έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στηρίχτηκε στους ψευδείς ισχυρισμούς των μελών της εγκληματικής συμμορίας, Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα.

β) Την 23.03.2016, δεκατρείς ημέρες μετά, οι ίδιοι Εισαγγελείς, Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, παραγγέλλουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και σε βάρος του δικηγόρου μου, Σταύρου Παπασταύρου, για το αδίκημα της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.,

γ) Τριάντα οκτώ ημέρες μετά την άρνησή μου να υποκύψω στον εκβιασμό, γίνεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι που διέμεναν οι υπερήλικες γονείς μου, την παραμονή του εβραϊκού Πάσχα, προφανώς για εκφοβισμό, από την οποία δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο. Και τέλος,

δ) Σαράντα ημέρες μετά, «θάβεται» δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, η οποία αθώωνε τόσο εμένα όσο και τον δικηγόρο μου, Σταύρο Παπασταύρου, καταρρίπτοντας τις σε βάρος μας στημένες κατηγορίες.

Μετά από τον κυκεώνα των παραπάνω ενεργειών σε βάρος μου, όταν αρνήθηκα να εκβιαστώ, ήταν μονόδρομος για εμένα η καταγραφή της συνομιλίας μου με τον Νίκο Παππά, ούτως ώστε να αποκαλύψω αυτά που συνέβαιναν και να προστατεύσω τον εαυτό μου και την νομιμότητα. Μάλιστα, είναι προς τιμήν του Νίκου Παππά ότι, στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, συναίνεσε ρητώς στη δημοσιοποίηση του σχετικού ηχητικού υλικού.

Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη αυτής της πράξης μου. Θεωρώ, όμως, υποχρέωσή μου να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να ξεριζωθεί οριστικά αυτό το παραδικαστικό καρκίνωμα. Σάμπυ Μιωνής».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS