Θύελλα στην Ελληνική Λύση: Φήμες και για νέες αποχωρήσεις -Οι καταγγελίες για ένταξη χρυσαυγιτών στα ψηφοδέλτια

Θύελλα στην Ελληνική Λύση: Φήμες και για νέες αποχωρήσεις -Οι καταγγελίες για ένταξη χρυσαυγιτών στα ψηφοδέλτια

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της ΕΛΛΥΣΗΣ μετά την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του κόμματος τριών εκλεγμένων βουλευτών.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης, έχει κυριολεκτικά ανοίξει βεντέτα με το κόμμα και τον Κυριάκο Βελόπουλο προσωπικά, θεωρώντας πως οι «ενδείξεις» περί απόπειρας αποστασίας με βάση τα δημοσιεύματα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προφάσεις προκειμένου ο ίδιος να μείνει εκτός ψηφοδελτίων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Φθινοπώρου όταν δημοσιεύματα μιλούσαν για ενδεχόμενη συνεργασία υποψηφίων της Χρυσής Αυγής με το κόμμα Βελόπουλου και ενδεχόμενη κάθοδό τους στις εκλογικές περιφέρειες της Αθήνας.

Το ζήτημα όντως συζητήθηκε μέσα στα κομματικά όργανα- στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή- με τον κ. Μυλωνάκη αλλά και άλλους συναδέλφους του να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συνεργασία με ακραίες πολιτικές δυνάμεις. « Έβαλα βέτο», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής ο οποίος επιβεβαιώνει πως την περασμένη βδομάδα είχε επικοινωνήσει μετά τα δημοσιεύματα με τον πρόεδρο της ΕΛΛΥΣΗΣ μία φορά αλλά στη συνέχεια σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις του.

«Τον πήρα τηλέφωνο, μου είπε ότι είναι στεναχωρημένος και ότι θα τα πούμε αργότερα. Μου έκλεισε μετά το τηλέφωνο και δεν το σήκωσε ξανά. Την Παρασκευή του έστειλα μήνυμα και του είπα να με πάρει τηλέφωνο και ότι αν δεν θέλει να κατέβω στις εκλογές να μου το πει καθαρά. Δεν απάντησε. Με πήραν στη συνέχεια από την επιτροπή δεοντολογίας και μου ζήτησαν την απολογία μου και τους ενημέρωσα πως θα απαντήσω στον ίδιο τον πρόεδρο την επομένη», αναφέρει στο iefimerida.

Σκέφτεται τις μηνύσεις η Αλεξοπούλου

Από την πλευρά της, η έτερη αποχωρήσασα από τον βόρειο τομέα της Αθήνας, Αναστασία Αλεξοπούλου, αναφέρει πως μόλις αντιλήφθηκε την τροπή που πήρε η υπόθεση της αποστασίας, επιχείρησε να επικοινωνήσει και αυτή με τον κ. Βελόπουλο χωρίς επιτυχία. Όπως μάλιστα αναφέρει, του έστειλε διαδοχικά SMS στα οποία μάλιστα ορκίστηκε στο ίδιο της το παιδί ότι ουδέποτε πέρασε από το μυαλό της να προδώσει το κόμμα. « Ούτε με όλο το χρυσάφι του κόσμου. Το μήνυμα είναι από ψυχής, όπου πας θα είμαι δίπλα σου», τού έγραψε χαρακτηριστικά.

Όπως αφηγείται, μετά την ανακοίνωση της επιτροπής δεοντολογίας πως οι βουλευτές θα μπορούσαν να επιλέξουν μια άλλη περιφέρεια, επικοινώνησαν μαζί της από το κόμμα και αφού την ενημέρωσαν πως ο κ. Αβδελάς θα είναι υποψήφιος στα Γρεβενά τη ρώτησαν αν έχει προτίμηση για κάποια άλλη περιφέρεια. « Αφού δεν θα κατέβει ο κ. Μυλωνάκης στην Ανατολική Αττικής, να κατέβω εγώ», απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια, με το κόμμα να το αρνείται λέγοντας: « αυτό δεν γίνεται».

Μετά την αποχώρησή της, η κ. Αλεξοπούλου δηλώνει πως θα δώσει συνέχεια στο ζήτημα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά καθώς θεωρεί πως πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο στο πρόσωπό της. « Δεν θα το αφήσω έτσι», υπογραμμίζει.

Αποχωρήσεων συνέχεια

Οι τελευταίες εξελίξεις με την εσωκομματική αναστάτωση που προκάλεσαν οι διαγραφές και οι εκατέρωθεν καταγγελίες έχουν διαμορφώσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα που δεν αποκλείεται- σύμφωνα με πληροφορίες- να οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου τουλάχιστον άλλα δύο στελέχη. Καλά ενημερωμένες πηγές, παραπέμπουν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων που αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα, κάνοντας ειδική αναφορά τόσο στα πρόσωπα που θα καλύψουν τα κενά που άφησαν οι εκλογικές περιφέρειες των τριών (Βόρειας τομέας Αθήνας, Ανατολική Αττική, Α’ Θεσσαλονίκη) όσο και το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ