Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν - Συζήτησαν για την πανδημία και το άνοιγμα των συνόρων

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν - Συζήτησαν για την πανδημία και το άνοιγμα των συνόρων

Η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν κανονίστηκε από τη διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού την πρέσβη Ελένη Σουρανή και τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.


Με αφορμή το άνοιγμα των συνόρων και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν έσπασαν τον πάγο και είχαν σήμερα την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία μετά από καιρό. Μετά από πολλούς μήνες απόστασης μεταξύ των δύο ηγετών, σπάει ο πάγος στις σχέσεις τους και ξεκινάει όπως όλοι ελπίζουν με νέα εποχή στην τακτική των δύο κρατών με διάθεση για διάλογο.

Οι δύο ηγέτες κατά την σύντομη συζήτησή τους, δεν άγγιζαν την καυτή ατζέντα των θεμάτων μεταξύ των δύο κρατών, αλλά έκαναν μια πρώτη προσπάθεια να θέσουν τις βάσεις μιας επικοινωνίας, συμφωνώντας να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση και από τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που υπήρξε επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν ήταν στις 24 Ιανουαρίου 2020 όταν είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκία με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει την πρόθεση της χώρας μας να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS