Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν το απόγευμα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν το απόγευμα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στο Αφγανιστάν με την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Ο Πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος θα μιλήσουν στις 19:30.

Σύμφωνα με πηγές, η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και, άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα στη φύλαξη τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων συνόρων, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Ήδη στη Ευρώπη έχει σημάνει «συναγερμός» μετά και την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν καθώς η ανησυχία για μία νέα, σφοδρή μεταναστευτική -προσφυγική κρίση θεωρείται δεδομένη με το ενδεχόμενο της επανάληψης των μαζικών μεταναστευτικών ροών του 2015 να είναι προ των πυλών. Ήδη, στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η συζήτηση έχει εκκινήσει για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να μετριαστεί -ή ακόμη και να αναχαιτιστεί- το νέο μεταναστευτικό κύμα, την ώρα που η Τουρκία κατασκευάζει με φρενήρεις ρυθμούς τείχος στα σύνορά της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ