Το 17% που υπαγορεύει την διενέργεια εκλογών

Το 17% που υπαγορεύει την διενέργεια εκλογών

Η κόπωση της κοινωνίας από την πανδημία και οι 17 περίπου ποσοστιαίες μονάδες κατά τις οποίες φαίνεται μειωμένη στην συνείδηση της κοινής γνώμης η αναγκαιότητα του lockdown, σε διάστημα μάλιστα ενός μηνός, αποτελούν στοιχεία που συνηγορούν στην προσφυγή στις κάλπες αμέσως μετά την διάθεση του εμβολίου για τον covid.

Μπορεί να απέφυγε η κυβέρνηση τις πρόωρες εκλογές για την αναβάπτισή της στην λαϊκή εντολή, σε μία προηγούμενη χρονική συγκυρία, εν τούτοις τώρα είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει υπόψιν της στοιχεία που αποκαλύπτουν αφ’ ενός την κόπωση του κόσμου απο την πανδημία, και, αφ’ ετέρου πως αυτή η κόπωση επηρεάζει την αποδοχή ή όχι των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Έχει μεγάλη σημασία πλέον το πως το πλέον ακραίο μέτρο που λαμβάνεται για την προστασία της κοινωνίας και που δεν είναι άλλο από την απαγόρευση των μετακινήσεων και το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής πώλησης, αξιολογείται στο εξής από τους πολίτες. Διαπιστώνεται συγκεκριμένα ότι σε διάστημα σχεδόν ενός μηνός η επικρότηση από τους πολίτες του lockdown έχει μειωθεί κατά 17 ποσοστιαιες μονάδες.  Έτσι ενώ τον περασμένο Οκτώβριο η έρευνα της Opinion Poll έδειχνε ότι ένα υψηλό ποσοστό της τάξεως του 67% θεωρούσε την απαγόρευση μετακινήσεων και της κυκλοφορίας υπό όρους, μέτρο αναγκαίο, στην τελευταία έρευνα της Interview το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 51,7%. 

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ  αυτών που θεωρούν σήμερα αναγκαίο το μέτρο της απαγόρευσης και εκείνων που το θεωρούσαν πριν ένα μήνα, αν λάβουμε υπόψιν την έρευνα της GPO. Η έρευνα εκείνη αναδείκνυε ότι το ποσοστό όσων έλεγαν ότι το lockdown ήταν αναπόφευκτο ανερχόταν σε 71,1%. Οπότε η διαφορά με το σήμερα ανέρχεται στις 20 ποσοστιαίες μονάδες! Μεγάλη δηλαδή η διαφοροποίηση της κοινής γνώμης.

Αντιστοίχως έχει φτάσει στο 46,4% το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι το μέτρο του lockdown θα μπορούσε να είχει αποφευχθεί!

Αν ληφθεί υπόψιν η σταδιακή αυτή στροφή της κοινωνίας προς την επιφυλακτικότητα έναντι  των μέτρων της κυβέρνησης δημιουργούνται οι προϋποθέσεις  που παραπέμπουν στην αναβάπτιση της κυβέρνησης στην λαϊκή εντολή, μόλις  οι συνθήκες το επιτρέψουν και που δεν είναι άλλες από την διάθεση του εμβολίου στην αγορά.

Τα επιπλέον στοιχεία που υπαγορεύουν αυτήν την πολιτική εξέλιξη  είναι:

-Η σταδιακή μείωση των θετικών γνωμών για τα κυβερνητικά μέτρα που είναι απότοκο της λαϊκής ψυχολογικής κόπωσης από τον συνδυασμό των κατά τα άλλα αναγαίων απαγορεύσεων και των σοβαρών επιπτώσεων στην Οικονομία κα,ι άρα, στην οικονομική κατασταση των πολιτών.

-Η σταθερή και σε μεγάλα ποσοστά διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Η διαφπρά αυτή είναι από 28 έως 33 ποσοστιάιες μονάδες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS