Το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το φθινόπωρο

Το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το φθινόπωρο

Το ερχόμενο φθινόπωρο θεωρείται μία κρίσιμη χρονική περίοδος για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφενός είναι η περίοδος που θα γίνει το «ταμείο» της καλοκαιρινής περιόδου και της τουριστικής σεζόν και αφετέρου, όπως έδειξε η εμπειρία του 2020, πρόκειται μία κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια υγεία.

Το ένα δεδομένο συνδέεται με το άλλο καθώς στο οικονομικό επιτελείο σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να πάει χαμένη μία καλή τουριστική σεζόν, για τα δεδομένα της περιόδου και όπως διαφαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον, και να υπάρξουν ανισορροπίες στην οικονομία με την απειλή ενός νέου κλεισίματος λόγω νέας έξαρσης της πανδημίας.

Το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το διακύβευμα αυτό αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ερχόμενο φθινόπωρο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει, από το Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πρωθυπουργός σημείωσε στο πλαίσιο της σύσκεψης που είχε με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ότι η οικονομία και η κοινωνία «θα εξακολουθεί να δουλεύει» και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στους πολίτες να εμβολιαστούν, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα προστασίας.

Το ίδιο μήνυμα είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός και σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής στις αρχές Ιουλίου. «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη» είχε τονίσει ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο χρονικό σημείο καθώς ένα νέο κλείσιμο της οικονομίας θα σηματοδοτούσε ένα μεγάλο πισωγύρισμα λίγο πριν το κλείσιμο του έτους, τη στιγμή μάλιστα που το οικονομικό επιτελείο προσβλέπει σε αναστροφή του υφεσιακού κλίματος με επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS