Το σχέδιο Τσίπρα για να «κερδίσει» τους 17άρηδες στην κάλπη - Γιατί παραμένει σημαντικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Το σχέδιο Τσίπρα για να «κερδίσει» τους 17άρηδες στην κάλπη - Γιατί παραμένει σημαντικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Και τώρα... τρέχουμε. Μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κουμουνδούρου σήμανε συναγερμός.

Δεν περίμεναν φυσικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αλλά κάποιοι θεώρησαν πως το εκλογικό πλήκτρο που πατήθηκε θα ενεργοποιήσει τα κομματικά αντανακλαστικά των μελών και στελεχών του κόμματος που ακόμη ασχολούνται με την «υπόθεση Πολάκη». Η ηγετική ομάδα κινείται σε ρυθμούς εσωκομματικούς με προεκλογικό χρώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εκτός απροόπτου, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που καλείται να «συνοψίσει» την πολιτική -και όχι μόνο- επικαιρότητα και να ολοκληρώσει τα κενά των ψηφοδελτίων. Αν και αυτό, όπως λέγεται, μπορεί να καθυστερήσει καθώς το υπόλοιπο 25% των υποψηφίων δύναται να κρύβει εκπλήξεις, τις οποίες χειρίζεται προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Ωρολογιακή βόμβα»


Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στις οργανώσεις και τα κεντρικά είναι το γεγονός πως ακόμη συζητείται η συμμετοχή του βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια. Αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις δημοσκοπικές καταγραφές του επόμενου 15ήμερου. Εκτιμάται πως το χρονικό σημείο, περίπου κοντά στο Πάσχα, θα είναι συγκριτικά με τον παρόντα χρόνο ασφαλέστερο για την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για τον Παύλο Πολάκη. Εξάλλου, πριν από την καθοριστική απόφαση είχαν «μετρηθεί» και οι αντιδράσεις μελών και φίλων του κόμματος, αλλά και το γενικότερο κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή στον αψύ βουλευτή να κρατήσει σιγήν ιχθύος ή στην καλύτερη περίπτωση να επικεντρωθεί σε πολιτικές αναρτήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις που θα εμπεριέχουν είτε αποκαλύψεις είτε γενικότερες κριτικές. «Το πώς θα είναι η δεύτερη φορά Αριστερά αυτό θα το κρίνει το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας», σημειώνουν ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Παύλος Πολάκης διατηρεί πολλά και διαφορετικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Κάποιοι χαρακτηρίζουν τον Παύλο Πολάκη ως «ωρολογιακή βόμβα», αλλά οι περισσότεροι θεωρούν τη συμμετοχή του στην προεκλογική μάχη ως αναγκαία για την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ!

Η Κουμουνδούρου, μετά τα Τέμπη, τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και την «υπόθεση Πολάκη», αλλάζει τη στρατηγική της. Στο επίκεντρό της θα βρεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η «ιδιωτικοποίηση του νερού» και η «κοινωνική οργή» σε συνδυασμό με την πολιτική στάση των νέων. Είναι η πρώτη φορά που στις κάλπες θα προσέλθουν και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Γεγονός που κινητοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμάται πως ο νεολαιίστικος χώρος είναι προνομιακό πεδίο.

Προσωπική κόντρα


Τα πολιτικά μέτωπα θα αντιμετωπιστούν με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του κόμματος. Θεωρείται πως η κόντρα στην τελική ευθεία των εκλογών θα είναι ανάμεσα στα δύο πρόσωπα: Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα. Εκτιμάται, επίσης, πως σε αυτή τη διαμάχη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικοινωνιακό αβαντάζ. Αν και στις δημοσκοπήσεις παρατηρείται το αξιοσημείωτο γεγονός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προηγείται. Σχεδιάζεται ουσια- στικά ένα ιδιότυπο προεκλογικό debate μακράς διάρκειας, δύο μηνών. Μέχρι και την Κυριακή των εκλογών.

Με αφορμή την «υπόθεση του νερού», η Κουμουνδούρου στοχεύει να ηγηθεί ή και να δημιουργήσει ένα νέο κίνημα αντίδρασης. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που ουσιαστικά εντάσσεται σε αυτόν τον διττό στόχο: «Αντί για ειλικρινείς εξηγήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, επιχείρησε για άλλη μια φορά τη συγκάλυψη των ευθυνών» (σ.σ.: αναφορά στην τραγωδία) και πρόσθεσε ότι «λίγη ώρα νωρίτερα ψήφισε ένα νομοσχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του νερού, όπου έκρυψε τις προθέσεις του και υποκριτικά έλεγε ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση ιδιωτικοποίησης, ενώ σε παλιές του δηλώσεις είχε πει ότι στόχος του είναι η ιδιωτικοποίηση και του νερού», τόνισε, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές που αναλύουν στην Κουμουνδούρου, εκτιμάται πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί στην πρώτη θέση:

  • Αν κερδίσει την πλειοψηφία της νεολαίας. Αλλά και του λεγόμενου δυναμικού κοινού, δηλαδή, 17-50 ετών. Ο στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος να βρεθεί στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, να περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης και του ενεργού πληθυσμού αλλά και της νέας γενιάς, εισπράττοντας εκλογικά την οργή της.
  • Αν καταγραφεί μαζική προσέλευση στις κάλπες. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσοστό του κόμματος.

Το «βαρόμετρο»


Εκτιμάται πως το κρίσιμο χρονικό διάστημα, το οποίο θα αποτελέσει και το βαρόμετρο για την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής, είναι το μεσοδιάστημα από σήμερα μέχρι και την επόμενη εβδομάδα του Πάσχα. Γι’ αυτό τον λόγο οι οργανώσεις του κόμματος έχουν λάβει την εντολή της μαζικής προεκλογικής μάχης το δεκαήμερο του Πάσχα, καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα ταξιδέψει για τις εαρινές διακοπές.

«Όχι αυτογκόλ»


Όλοι αναγνωρίζουν πως προσώρας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει τη φθορά της κυβέρνησης. Η μείωση της ψαλίδας αποτελεί το δεδομένο, αλλά χωρίς αυτό να ισοδυναμεί με αύξηση της αποδοχής για την αξιωματική αντιπολίτευση. «Όλα θα παιχτούν τις επόμενες ημέρες που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως απαγορεύονται τα αυτογκόλ».
Στην Κουμουνδούρου φοβούνται τις «ατυχείς» δηλώσεις, τις «ακρότητες» και τις «αμετροεπείς» συμπεριφορές. Λένε πως αυτό το μήνυμα ήθελε να στείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγησή του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Μήνυμα που, όπως σημειώνουν, «δεν απευθυνόταν αποκλειστικά στον Παύλο Πολάκη αλλά στο σύνολο των υποψηφίων που θα εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα»...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ