Τουρκία: Θετικά τα ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - «Θερμό μήνυμα»

Τουρκία: Θετικά τα ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - «Θερμό μήνυμα»


Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα στα τουρκικά ΜΜΕ ενόψει της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Σημειώνεται πως θα είναι το πρώτο τετ-α-τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο εδώ και 17 μήνες μετά την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 2

«Τα βλέμματα στη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη», γράφει η Takvim σημειώνοντας ότι «τράβηξαν την προσοχή» πριν το ραντεβού οι χθεσινές «θετικές δηλώσεις» του Έλληνα πρωθυπουργού, που σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες «μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση των σχέσεων».

«Πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας;», διερωτάται το TRT Haber.

Το τουρκικό δίκτυο σημειώνει ότι υπάρχουν πολλά σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, αλλά «μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας εξελίσσονται σε θετικό κλίμα. Η αύξηση της επισκεψιμότητας μεταξύ των δύο χωρών συνεχίστηκε με αμοιβαία εποικοδομητικά μηνύματα. Το κλείσιμο του στρατοπέδου της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Λαύριο από την Ελλάδα αξιολογήθηκε ως κλαδί ελιάς για την Τουρκία. Ερντογάν και Μητσοτάκης θα συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο κλίμα». Και σημειώνει ότι «εάν η συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη ολοκληρωθεί θετικά, προβλέπεται να αναβιώσουν οι μηχανισμοί μεταξύ των δύο χωρών».

«Μήνυμα Μητσοτάκη για τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Haber Global. «Δηλώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με βάση τις σχέσεις καλής γειτονίας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» σχολιάζει το δημοσίευμα.

«Θερμό μήνυμα στον Ερντογάν», μεταδίδει το haber7.com αναφέροντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε “πολύ καλά νέα” την ένταξη της Σουηδίας -ως 32ο μέλος- στο ΝΑΤΟ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε και ένα θερμό μήνυμα στον πρόεδρο Ερντογάν, με τον οποίο θα συναντηθεί την Τετάρτη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ