Εκπλήξεις από Τσίπρα: «Αναγκαίο κακό» η συγκυβέρνηση με τον Καμμένο, εμβολιάστηκε ο Πολάκης, «ανοιχτό μυαλό» ο Στυλιανίδης

Εκπλήξεις από Τσίπρα: «Αναγκαίο κακό» η συγκυβέρνηση με τον Καμμένο, εμβολιάστηκε ο Πολάκης, «ανοιχτό μυαλό» ο Στυλιανίδης

Ειδήσεις έβγαλε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας ότι ο Παύλος Πολάκης έχει εμβολιαστεί, ενώ χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό» τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, το 2015.

Σε συνέντευξή του στο Open και στην Πόπη Τσαπανίδου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην εμπλοκή με το θέμα του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Οπως υποστήριξε, γνώριζε από την προηγούμενη Δευτέρα την κρούση στον κ. Αποστολάκη. «Γνώριζα μία εβδομάδα ότι ο κ. Αποστολάκης έχει δεχθεί κρούση», είπε, ενώ κατηγόρησε για υποκρισία τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε συνεννόηση, όφειλε να τη διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Δεν ήθελε συνεννόηση, ήθελε μία ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού, μία μεταγραφή με ποδοσφαιρικούς όρους, δίνοντας την εντύπωση διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων. Γνώριζα μία εβδομάδα ότι ο νυν συνεργάτης μου, κ. Αποστολάκης έχει δεχθεί κρούση. Τι πίστεψε ο κ. Μητσοτάκης; Ότι δεν θα ενημέρωνε και θα έτρεχε εντυπωσιασμένος ξωπίσω του; Αντί να κατανοήσει τα λάθη που έχουν γίνει ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας είχε δίπλα του τους δύο ανθρώπους που είχε προγραμμένους, τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Χαρδαλιά. Και ενώ τους είχε δίπλα του στη Βουλή και εγώ ήξερα ότι τους έχει προγραμμένους γιατί διαπραγματευόταν την αντικατάστασή τους, τους επαινούσε και είπε ότι δεν έκανε πουθενά λάθος. Και καλούσε να υποδείξουμε πού έγινε το λάθος. Ο μέγιστος βαθμός υποκρισίας. Και σαν να μην φθάνει αυτό, με κατηγόρησε για άλλη μία φορά ευθέως για την τραγωδία στο Μάτι. Πόσες φορές ο κ. Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει μία τραγωδία, στην οποία οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Σε αυτό το πλαίσιο επιθυμούσε συναίνεση; Δεν επιθυμούσε συναίνεση, ήθελε να προκαλέσει μία κίνηση εντυπωσιασμού, ένα εγχείρημα αποστασίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εγκλωβίσει τον κ. Αποστολάκη. Ο κ. Αποστολάκης έθεσε κάποιες προϋποθέσεις. Και ενώ τον διαβεβαίωναν ότι θα ικανοποιηθούν, δεν ικανοποιήθηκαν. Το να πάρει τηλέφωνο απλά για να ενημερώσει το γραφείο μου 5 λεπτά πριν, ήταν πρόσχημα για να εγκλωβίσει τον Αποστολάκη, λέγοντάς του ότι ο Τσίπρας έχει συναινέσει. Πού να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε υπουργό χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεσή του για την ανακοίνωσή του ονόματός του. Δε θα ασχοληθώ με τα κοτσομπολιά και τη παραπολιτική. Αυτοί οι οποίοι διαρρέουν πληροφορίες, όπως το Μαξίμου και η Προεδρία, ας δώσουν τις απαντήσεις τους. Εγώ μένω σε αυτά που είπε ο κ. Αποστολάκης δημόσια αλλά και σε εμένα».

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος -παρά τις δημοσκοπήσεις- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης του τόπου».

Στο ερώτημα γιατί δεν ζητά εκλογές, απάντησε πως «έχω πια την εμπειρία να μην καθοδηγούμαι από τις εξάρσεις της στιγμής και να γνωρίζω ότι καμία κυβέρνηση δεν πήγε σε εκλογές επειδή το ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα επιμείνω στη στάση ευθύνης».

Εκτίμησε δε ότι θα γίνουν εκλογές πολύ σύντομα, εντός του 2022, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αντέξει τις συνθήκες που δημιουργούνται.

Τσίπρας: Εχει εμβολιαστεί ο Παύλος Πολάκης -Το SMS στον Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε, δε, ότι ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. «Ολα τα στελέχη, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, είναι εμβολιασμένοι. Ο κ. Πολάκης έχει εμβολιαστεί. Είχε δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί το φθινόπωρο και τις προηγούμενες ημέρες εμβολιάστηκε», δήλωσε.

Λίγο αργότερα, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του OPEN, Πόπη Τσαπανίδου, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα το παρασκήνιο πίσω από τον εμβολιασμό του κ. Πολάκη. «Οταν είχε ανακοινώσει ότι θα εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο, του υπενθύμισα ότι έχει κάνει μια δήλωση και μου είπε θα μείνω σε αυτή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εχθές το απόγευμα μου έστειλε το SMS με την εικόνα του εμβολιασμού και ότι έκανε την υπόσχεσή του πράξη». Οπως του είπε, «εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής, εγώ ασκώ κριτική στα πλαίσια της επιστημονικής μου προσέγγισης».

Τσίπρας για Στυλιανίδη: Εχει ανοικτό μυαλό

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Χρήστου Στυλιανίδη στη θέση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον γνωρίζει και έχουν συνεργαστεί μαζί από την εποχή που ήταν Ευρωπαίος επίτροπος, χαρακτηρίζοντάς τον πολιτικό με ανοιχτό μυαλό, ωστόσο δεν γνωρίζει τις δυνατότητές του για το συγκεκριμένο υπουργείο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και το γεγονός ότι ο κ. Στυλιανίδης δεν είναι στέλεχος της ΝΔ, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη στην επικράτεια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ