Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα για την τραγωδία στα Τέμπη – Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα για την τραγωδία στα Τέμπη – Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή και αναβλήθηκε λόγω του εθνικού πένθους παίρνει πλέον διαφορετική μορφή, καθώς τίποτα δεν είναι ίδιο στο πολιτικό σκηνικό μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Θέμα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι η ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για τα θέματα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη και τα μέτρα αποκατάστασης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Απογευματινή», ο κ. Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση θα υπογραμμίσει πως απόλυτη προτεραιότητα είναι η συνολική αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ θα σημειώσει πως είναι η ώρα της δουλειάς με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είναι απόλυτη προτεραιότητα η συνολική αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου», αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει εκ νέου συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και κατ’ επέκταση από την ελληνική κοινωνία για τις διαχρονικές υστερήσεις.

Στήριξη της κυβέρνησης στις οικογένειες θυμάτων και τραυματιών

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν θα αναφερθεί στις εκλογές, αλλά θα ανακοινώσει το πλέγμα των μέτρων στήριξης (αποζημιώσεις κ.λ.π.) των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη, όπως προανήγγειλε και ο κ. Γεραπετρίτης την Τετάρτη.

Στόχος της κυβέρνησης η επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων μέχρι τέλος Μαρτίου

Σημειώνεται πως, όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων μέχρι το τέλος Μαρτίου. Για να επιτευχθεί αυτό, εμπεδώνοντας ταυτόχρονα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχουν υποχρεωτικά δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό, θα μειωθεί το μεταφορικό έργο με μείωση δρομολογίων και σταθμών και καλύτερο συντονισμό στο πλαίσιο των σημερινών τεχνολογικών δυνατοτήτων, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της τηλεδιοίκησης.

Οι αναγκαίες ενέργειες

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Απογευματινή», στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει πλέον μία αρκετά σαφής εικόνα για τις αναγκαίες άμεσες αλλά και τις μεσοπρόθεσμες ενέργειες που χρειάζονται, έτσι ώστε να αναταχθεί συνολικά το σιδηροδρομικό δίκτυο, επαναλειτουργώντας με κάθε δυνατή ασφάλεια.

Παράλληλα, το κλίμα εντός της κυβέρνησης είναι βαρύ και η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να περιοριστεί αποκλειστικά σε αυτά τα θέματα και την διαχείριση της κατάστασης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ