«Βόμβα» Κικίλια για την Αττική: Χειροτερεύουν τα πράγματα-Ίσως χρειαστούν μέτρα

«Βόμβα» Κικίλια για την Αττική: Χειροτερεύουν τα πράγματα-Ίσως χρειαστούν μέτρα

Σε πορεία… lockdown βρίσκεται η Αττική, με την αυξητική τάση των κρουσμάτων καθημερινά να χτυπάνε καμπανάκι στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, αλλά και στο Μαξίμου.

Ήδη, τόσο από επιδημιολόγους, όσο και από επίσημα κυβερνητικά χείλη, με τον κ. Πέτσα να κάνει από χθες αναφορά στο ενδεχόμενο ενός lockdown, αλλά και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να μην αποκλείει νέα έκτατα μέτρα.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας μίλησε για την ανησυχητική κατάσταση με τον κοροναϊό στην Αττική και το ενδεχόμενο νέων έκτακτων μέτρων. «Χειροτερεύουν τα πράγματα» σημειώσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το μέτωπο του κοροναϊού, ερωτηθείς για την «κόκκινη γραμμή» που θα σηματοδοτήσει την ενεργοποίηση νέων μέτρων στην Αττική, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Εμένα με ανησυχεί η κατάσταση της Αττικής και προετοιμάζω το ΕΣΥ έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται. Το άλλο είναι δουλειά της επιτροπής, των επιδημιολόγων, των λοιμωξιολόγων και μας συμβουλεύουν καθημερινώς με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Σημείωσε ωστόσο ότι η Αττική δοκιμάζεται, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων, αυστηρότερων μέτρων.

«Όσο επιδεινώνονται οι δείκτες, τόσο πιο πολύ συζητιέται στην επιτροπή η περίπτωση να χρειαστούν νέα μέτρα. Πρέπει να τηρούμαι τα μέτρα που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πολύ ψηλά, πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες», υπογράμμισε.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις τέσσερις παραδοχές σχετικά με τον Covid-19. Αρχικά τόνισε ότι ο ιός δεν είναι εποχικός, «το καλοκαίρι δεν είχαμε ύφεση», σημείωσε.

«Οι ασυμπτωματικοί και οι νέοι άνθρωποι βοήθησαν στην μετάδοση του ιού» πρόσθεσε δευτερευόντως, ωστόσο «πλέον υπάρχει αντίστροφη μέτρηση για το εμβόλιο, ενώ πλέον οι γιατροί έχουν την εμπειρία και γνωρίζουν πως να αντιμετωπίσουν τον ιό».

Έρχονται νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους ειδικούς, ενώ σχετικά με την ενίσχυση των κλινών ΜΕΘ για περιστατικά Covid στην Αττική, ανέφερε ότι: «υπάρχουν στην Αττική 75 κλίνες Covid, 53 κατειλημμένες, 22 κενές και τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν 12 νέα κρεβάτια στο Σωτηρία, 12 στο Ασκληπειό της Βούλας, 6 στο Αττικό, 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας και συνεχίζουμε…».

Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των βασικών μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού, όπως οι αποστάσεις και η μάσκα ενώ ερωτηθείς για την πιθανότητα γενικευμένης χρήσης μάσκας τόνισε πως «όσο πιο συνεπώς εφαρμόζουμε τα ήδη υπάρχοντα μέτρα τόσο μικρότερη ανάγκη υπάρχει για παραπάνω μέτρα».

Σχετικά με τις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας «το πράγμα ξεκινά και τελειώνει εκεί και πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω».

Τα νέα για το εμβόλιο

«Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον CEO της Pfizer και άκουσα πολύ ενθαρρυντικά νέα για την πορεία των κλινικών δοκιμών», τόνισε αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, κάνοντας αναφορά στις επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών που «τρέχουν» τις δοκιμές.

«Με κανόνες ασφαλείας, με εγκρίσεις από την ευρωπαϊκή επιτροπή, την αμερικανική, με κλινικές μελέτες, θα περάσουμε σιγά σιγά σε μια μερική κανονικότητα, γι αυτό πρέπει να καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια μέχρι εκείνη την ημερομηνία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS