Βορίδης: Μέχρι και 50% τηλεργασία στο δημόσιο - Τι είπε για το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Βορίδης: Μέχρι και 50% τηλεργασία στο δημόσιο - Τι είπε για το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Η νοσηρότητα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού θα κρίνει τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.


«Δεν έχει διαμορφωθεί κάποιο ειδικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά είναι υφιστάμενες προβλέψεις. Η πρόσφατη υπουργική απόφαση είπε ότι οι τηλεργαζόμενοι στο δημόσιο σύμφωνα με το πλάνο της υπηρεσίας τους μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 50%», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Βορίδης είπε ότι έχει ξεκινήσει η εφαρμογή αυτή της απόφασης λίγο πριν τα Χριστούγεννα. «Το 50% της τηλεργασίας δεν είναι πάντα εφικτό», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας το χθεσινό υπηρεσιακό έγγραφο του ΥΠΕΣ για «έκτακτο πλάνο» στο Δημόσιο λόγω πανδημίας, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει υπάρξει και είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο συγκέντρωσης υπηρεσιών κρίσιμων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό. Παράλληλα όπως δήλωσε ο ίδιος, υπάρχει σχέδιο για λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών στα υπουργεία και υπενθύμισε ότι ο κ. Ζαχαριάδης που λέει για την τηλεργασία έχει καταψηφίσει τον σχετικό νόμο.

Αναφορικά με τις αναστολές των υγειονομικών, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν αν δεν κάνουν το εμβόλιο και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι στο τραπέζι.

«Η νοσηρότητα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού θα κρίνει τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς εάν είναι πιθανό να επιβληθεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από τα 50 έτη.

Σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε με την κοσμοσυρροή ατόμων πακιστανικής καταγωγής που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την μη τήρηση των μέτρων, ο κ. Βορίδης είπε: «Θα πρέπει να ξαναδούμε αρκετά προσεκτικά το ζήτημα των αδειών παραμονής. Νομίζω ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τη νόμιμη μετανάστευση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ