Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των ΑΕΙ - Κεραμέως: Θα κατέληγε να ψηφίσει 9 στα 10 άρθρα

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των ΑΕΙ - Κεραμέως: Θα κατέληγε να ψηφίσει 9 στα 10 άρθρα

Αποχώρησαν από τη Βουλή οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία των διατάξεων του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των ΑΕΙ.

«Δεσμευόμαστε ότι το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και θα δουλέψουμε γι αυτό. Δεν σας νομιμοποιούμε σήμερα. Δεν θα είμαστε εδώ όταν εσείς θα ψηφίζεται το έκτρωμα για την δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές», υποστήριξε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν ανακοινώσει την εξέλιξη αυτή.

Λίγο αργότερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σχολίαζοντας την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», έγραψε στο Twitter: «Μόλις αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική διαδικασία για το νομοσχέδιο ΑΕΙ. Ξέρετε γιατί; Γιατί θα κατέληγε να ψηφίσει 9 στα 10 άρθρα! Άρθρα όπως το εσωτερικό ERASMUS, τα διπλά και κοινά πτυχία, την αμοιβόμενη πρακτική άσκηση με τα οποία δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον τρόπο αυτό οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγουν την υπερψήφιση αρκετών άρθρων για τα οποία είχαν εκφράσει θετική γνώμη κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS