Ξανά στη Λάρισα ο Μητσοτάκης απόψε -Ανακοινώνει μέτρα για τους πλημμυροπαθείς

Ξανά στη Λάρισα ο Μητσοτάκης απόψε -Ανακοινώνει μέτρα για τους πλημμυροπαθείς

Στη Λάρισα θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε 48 ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να δει την κατάσταση με τις πλημμύρες αλλά και πιθανότατα να ανακοινώσει μέτρα για τους πληγέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έλευση του Πρωθυπουργού αναμένεται στις 18:00 της Κυριακής. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, οι οποίοι και θα εξειδικεύσουν τα μέτρα μέσα στην εβδομάδα.

Όπως δήλωσε άλλωστε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκς ενδεχομένως και μέσα στο επόμενο 24ωρο, θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης όλων των ζημιών, προσθέτοντας πως είναι προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού να μην μείνει κανένας αβοήθητος.

«Όπως συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις πολύ μικρής έκτασης έτσι θα συμβεί και τώρα, είναι μια προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, δε θα μείνει κανένας αβοήθητος, άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης και αποκατάστασης όλων των ζημιών είτε αφορά υποδομές, είτε αφορά δρόμους, είτε αφορά γέφυρες, είτε αφορά αγροτικές εκτάσεις, αποζημιώσεις επαγγελματιών. Αυτό χρωστάει το κράτος, οφείλει να κάνει το κράτος, είναι κάτι πολύ δύσκολο είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα συμβεί».

Οι εναέριες επιχειρήσεις ξεκίνησαν όταν δόθηκε σχετική άδεια υπογράμμισε ακόμα ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι οι κριτές του καναπέ θα ήταν οι πρώτοι που θα φώναζαν εάν κινδύνευε ένα αεροπλάνο. Συμπλήρωσε ότι είχε σταλεί προειδοποίηση στους κατοίκους 2 μηνύματα την προηγούμενη μέρα κι ότι είναι εντελώς άλλη η διαδικασία εκκένωσης στις πυρκαγιές και άλλη στις πλημμύρες.

Οσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής, όπως ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS