Χατζηδάκης : Κοινωνικό μέρισμα για εργαζομένους και κατώτατο μισθό το 2022 - Προβληματική η κατάσταση στον ΕΦΚΑ

Χατζηδάκης : Κοινωνικό μέρισμα για εργαζομένους και κατώτατο μισθό το 2022 - Προβληματική η κατάσταση στον ΕΦΚΑ

Την ίδια στιγμή, απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής του.


Στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδικότερα, ο υπουργός έκανε σαφές το γεγονός με αφορμή την καταδίωξη στο Πέραμα ότι οι ακρότητες από την πλευρά της αστυνομίας δε μπορούν να γίνουν ανεκτές, αλλά δεν είναι και δυνατόν να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

Αναφορικά με το «καυτό» θέμα του ΕΦΚΑ, τόνισε πως η κατάσταση είναι προβληματική, καθώς δεν έχει σωστή διοίκηση και μάνατζμεντ, υπογραμμίζοντας πως μόνο τον Αύγουστο από τις 13.000 αιτήσεις, οι 3.000 αφορούσαν τον εν λόγω μήνα.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 αιτήσεις σύνταξης από το 2018 που δεν είχαν περαστεί στο σύστημα, προαναγγέλοντας νομοσχέδιο που θα βάλει τάξη στον ΕΦΚΑ. Παράλληλα, ανέφερε πως το δημόσιο θα επιβραβεύει όσους υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ.

Για τον κατώτατο μισθό, είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε μικρή αύξηση 2% σε συνθήκες ύφεσης ενώ είπε ότι το 2022 θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα για τους εργαζομένους και τον κατώτατο μισθό.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ