Μητσοτάκης: Πληροφορήθηκα ότι κι εγώ υπήρξα θύμα συνακροάσεων, ενώ ήμουν εν δυνάμει πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Πληροφορήθηκα ότι κι εγώ υπήρξα θύμα συνακροάσεων, ενώ ήμουν εν δυνάμει πρωθυπουργός

Υπάρχουν σήμερα 500 παράνομα λογισμικά παγκοσμίως που κυκλοφορούν στην αγορά και παρέχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα

Ξεκινώντας, ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι η συζήτηση γίνεται ταχύτερα με την ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε λύσεις για να καλυφθούν τα κενά. «Παίρνω τον λόγο με την προσδοκία ότι η συζήτηση θα γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η κρατική ασφάλεια δεν επιτρέπει κομματικούς ανταγωνισμούς.

«Όταν πληροφορήθηκα την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη δεν δίστασα να παραδεχθώ ότι ήταν λάθος. Ζήτησα παραιτήσεις και να έρθει η υπόθεση στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας και να συσταθεί εξεταστική επιτροπή», ανέφερε. Κατέθεσα επίσης 4 τομές αλλαγών για να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα στον σκοτεινό χώρο των μυστικών υπηρεσιών. Καμία πρωτοβουλία, είπε δεν πρέπει να εμποδίσει το έργο της και να βαλτώσει την δράση της».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η ΕΥΠ συμβάλλει στους καθημερινούς αμυντικούς μας χειρισμούς και εξιχνιάζονται εγκλήματα. Σημειώνει νίκες στον χώρο της τρομοκρατίας αποτρέποντας επιθέσεις σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες στο εξωτερικό. Τίποτα δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση αυτόν τον εθνικό βραχίονα του κράτους. Δεν πρέπει να παραλύσει ούτε μια στιγμή γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε είπε ότι υπάρχουν σήμερα 500 παράνομα λογισμικά παγκοσμίως που κυκλοφορούν στην αγορά και παρέχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα και σε σχέση με τις νόμιμες επισυνδέσεις, κατέστησε σαφές ότι «εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα. Η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη ανέδειξε ένα κενό στο πρωτόκολλο. Η διαδικασία κινήθηκε κανονικά όπως όριζε η διάταξη που ψηφίστηκε από εσάς. Η διαφορά ήταν ότι αφορούσε έναν προβεβλημένο πολιτικό. Η ΕΥΠ θα έπρεπε να έχει άλλα φίλτρα στην συγκεκριμένη υπόθεση».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι μπήκε άλλο ένα φίλτρο με την προσθήκη δεύτερου εισαγγελέα. «Σε όλο τον κόσμο οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών κινούνται από το απόρρητο και εκεί οφείλουν την αποτελεσματικότητά τους και τα στελέχη τους δεσμεύονται με δια βίου εχεμύθεια», τόνισε.

«Στο εξωτερικό πολλοί θα ήταν αυτοί που θα ήθελαν μία Ελλάδα απροστάτευτη και αδύναμη. Σε τέσσερις αλήθειες περιγραφω πως πρέπει να εκλείψει κάθε σύγχυση μεταξύ της σύγχυσης του pretador και της ΕΥΠ με την άδεια εισαγγελέα: Για τα πρώτα είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν στο κράτος και είναι ξεκάθαρο από την ΑΔΑΕ. Όσον αφορά τις νόμιμες παρακολουθήσεις λειτουργούν σε ευρύ φάσμα και λειτουργούν με ένα ειδικό πρωτόκολλο και θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 αφαίρεση τη 2η υπογραφή εισαγγελέα. Aλήθεια δεύτερη. Η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη ανέδειξε ένα κενό. Η διαδικασία έγινε με την έγκριση εισαγγελέως όπως ορίζει η διάταξη από εσάς. Ομως υποτιμήθηκε. Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει τα κατάλληλα φίλτρα και δείξει τα ανάλογα αντανακλαστικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Γι'αυτό και αν και νόμιμη είναι μη αποδεκτή. Να επανέλθουμε στον 2ο εισαγγελέα, ο οποίος είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι «καλώ τον κ. Ανδρουλάκη να προσφύγει στα ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια αν θεωρεί ότι η επισύνδεση ήταν παράνομη».

Παράλληλα, τόνισε ότι απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θα γίνουν φέιγ βολάν τα αρχεία της Μυστικής Υπηρεσίας, όπως κάνατε με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», ενώ ανέφερε πως «αν πιστεύετε με την άποψη του Βενιζέλου, ότι κανένας βουλευτής δεν μπορεί να παρακολουθείτε να βγείτε να το πείτε κύριε Τσίπρα, αλλά να θυμηθούμε πως εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή».

Παράλληλα και σε τοποθέτησή του για τον Θεμιστοκλή Δεμίρη, υπογράμμισε ότι «υπήρξε ο κορυφαίος Έλληνας διπλωμάτης και θα χρειαστεί βοήθεια στο έργο του».

«Θα προσέξατε ότι απέφυγα να αναφερθώ στα όσα έχουν ειπωθεί ανεύθυνα από τον Αλέξη Τσίπρα. Τόλμησα με θάρρος να διαχωρίσω τη θέση μου έναντι άλλων εποχών, όταν εσείς έχετε δύο υπουργούς σας που οδηγούνται στο Ειδικό Δικαστήριο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ