Το ΥΠΕΞ απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Αγκυρας για θάνατο Τούρκου στον Εβρο από ελληνικά πυρά

Το ΥΠΕΞ απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Αγκυρας για θάνατο Τούρκου στον Εβρο από ελληνικά πυρά

Απορρίπτει και επισήμως το ΥΠΕΞ τους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί θανάτου 43χρονου Τούρκου στον Εβρο από πυρά που προήλθαν από την ελληνική πλευρά.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την απόρριψη τουρκικών αιτιάσεων για φερόμενο περιστατικό στον Έβρο (01.08.2021)

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021

Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Τι ανέφεραν τουρκικά δημοσιεύματα

Συγκεκριμένα, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι χθες στην τουρκική όχθη του Εβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης έπεσε νεκρός 43χρονος Τούρκος από πυρά που προήλθαν από την ελληνική πλευρά.

Διάψευση από την Αθήνα

Πληροφορίες από πηγές της Αθήνας νωρίτερα στο iefimerida διέψευδαν ότι υπάρχει ελληνική εμπλοκή στο θάνατο του 43χρονου Τούρκου και ανέφεραν ότι το συμβάν έγινε στην τουρκική πλευρά του Εβρου και ότι σε αυτό ενεπλάκησαν δύο διακινητές παράνομων μεταναστών, με τον έναν εκ των δύο να είναι μεθυσμένος.

Αρμόδιες πηγές της Αθήνας διευκρινίζαν ακόμη ότι έχει γίνει έρευνα και στο στρατό και στην αστυνομία και δεν προκύπτει ότι έχουν πέσει πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για εργαλειοποίηση από την τουρκική πλευρά ενός συμβάντος για προφανείς λόγους, χωρίς να υφίσταται εμπλοκή της ελληνικής πλευράς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS