ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Τις επόμενες μέρες το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον τουρισμό – Εχει ήδη σταλεί στην Επιτροπή

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τεθούν σε ισχύ στον τομέα του τουρισμού, όπως ανακοίνωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι τα πρωτόκολλα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους έχουν ήδη σταλεί στην Επιτροπή προκειμένου να συζητηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. «Είναι σημαντικό να παίρνεις τα μαθήματα της προηγούμενης χρονιάς. Έχουν ήδη εφαρμοστεί όλα τα πρωτόκολλα τα οποία υπήρχαν πέρυσι. Αυτό είναι ένα βασικό κομμάτι του σχεδίου. Επικαιροποιούνται και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν, με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής», είπε η κ. Ζαχαράκη.

Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει δώσει ώθηση στην επίσπευση της διαδικασίας του πράσινου πιστοποιητικού. «Δεν είναι διαβατήριο αυτό. Σημαίνει ότι είτε έχεις κάνει το εμβόλιο είτε έχεις νοσήσει κι έχεις αντισώματα είτε έχεις αρνητικό τεστ, μπορείς να ταξιδεύεις με το πιστοποιητικό και να έχεις τη δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης», σημείωσε, τονίζοντας, όμως, ότι «δεν αποκλείεται οι ταξιδιώτες να δεχτούν δειγματοληπτικό έλεγχο στις πύλες εισόδου».

Ερωτηθείσα πώς θα αντιμετωπιστούν οι νέοι που θα ταξιδέψουν, εφόσον εκ των πραγμάτων δεν θα έχουν εμβολιαστεί ακόμη, είπε: «Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα λειτουργήσουν οι νέοι με τους κανόνες που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο (μάσκα κ.λπ.)».

Ζαχαράκη: Τι ισχύει με τους Ισραηλινούς
Αναφερόμενη στην περίπτωση των Ισραηλινών, εξήγησε ότι θα έρχονται τουρίστες, οι οποίοι θα έχουν είτε εμβολιαστεί είτε κάνει το τεστ και δεν θα υποχρεούνται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν εισέρχονται στην Ελλάδα.

Τέλος, αναφορικά με τις κρατήσεις, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον αλλά ακόμα δεν έχει μετατραπεί σε κρατήσεις. Πρόσφατα, στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου και στης Ρωσίας, αλλά και στις διμερείς επαφές που κάνει ο υπουργός, εκδηλώνεται ένα έντονο ενδιαφέρον, το οποίο προβλέπεται να μετατραπεί σε κρατήσεις».

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Υ

Ζήτημα λογικής

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS