Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών της

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών της

Nα αυξηθεί η δυνατότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου-Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν-Kατόπιν δικών μας πιέσεων υπάρχει ρητή αναφορά προς την Τουρκία

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε αναλυτικά για τα όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής και αφορούν κυρίως στα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης, της Τουρκίας, του προσφυγικού, αλλά και της Πολωνίας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου που συμφωνήθηκε μεταξύ των ηγετών της ΕΕ αναφορικά με την επιθετικότητα της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι αυτή την ώρα η Τουρκία έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους: Αυτόν της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου ή αυτόν της προκλητικότητας.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου και για το θέμα της πανδημίας. Επανέλαβε ότι έχουμε «μια πανδημία των ανεμβολίαστων», τονίζοντας πόσο κινδυνεύουν όσοι είναι ανεμβολίαστοι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έκκληση στους πολίτες που δικαιούνται να κάνουν την τρίτη δόση να σπεύσουν να την κάνουν, επικαλούμενος και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, θα επιμένουμε έως να τελειώσει η πανδημία να πείσουμε αυτούς που μας αφήνουν περιθώρια να πειστούν», είπε χαρακτηριστικά. Συν τοις άλλοις, προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν και το αντιγριπικό εμβόλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την τελευταία παρουσία της κυρίας Μέρκελ σε Σύνοδο Κορυφής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που η Καγκελάριος της Γερμανίας αποδέχτηκε την πρόσκλησή του να έρθει στην Αθήνα λίγο πριν αποχωρήσει από την Καγκελαρία. «Εχω πολύ μεγάλο σεβασμό για την κυρία Μέρκελ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι πήγε κόντρα στις εισηγήσεις των υπουργών της και αποφάσισε να κρατήσει την Ελλάδα στην ΕΕ.

Σε ότι αφορά το θέμα της πυρηνικής ενέργειας και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνική ενέργεια.

Aναφορικά με την Πολωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η ΕΕ έχει ένα μενού επιλογών, θέλουμε πάντα να ξεκινούμε από τη λιγότερη δραστική. Οι 25 από τις 27 χώρες εκφράσαμε την εμπιστοσύνη μας στην Επιτροπή να χειριστεί το θέμα με βάση τις ευρωπαϊκές συνθήκες και τις αδιαπραγμάτευτες αρχές. της ΕΕ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS