Εντυπωσιακή παραγωγή εικονικής πραγματικότητας αναπαριστά την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Εντυπωσιακή παραγωγή εικονικής πραγματικότητας αναπαριστά την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού,πρωτοπόρος φορέας στις καινοτόμες τεχνολογίες και με πολυετή πείρα στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς εκπόνησε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τη μουσειολογική μελέτη, την παραγωγή των εκθεμάτων, καθώς και τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος για τη «Ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Έτσι την περασμένη Παρασκευή εγκαινιάστηκε το το νέο Κέντρο Ψηφιακών Εφαρμογών για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας από την η Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Σαλαμίνα, Γιώργο Παναγόπουλο.

Το μουσείο

Το μουσείο, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία εντυπωσιακή παραγωγή εικονικής πραγματικότητας η οποία αναπαριστά την ιστορική ναυμαχία, καθώς και εκπαιδευτικές διαδραστικές επιφάνειες με καινοτόμο σύστημα προβολής διαδραστικού περιεχομένου οι οποίες επιτρέπουν την ταυτόχρονη παρακολούθηση και ενεργό συμμετοχή πολλών επισκεπτών.

Μέσω των εφαρμογών αυτών, ο επισκέπτης αντλεί πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο της μάχης, μαθαίνοντας τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε, καθώς και το πώς αυτή επηρέασε την ιστορική εξέλιξη.

H Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου δήλωσε: «Η ολοκλήρωση και λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακών Εφαρμογών για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας είναι καρπός μίας ιδιαίτερα παραγωγικής και καλής συνεργασίας του Ιδρύματος με τον Δήμο Σαλαμίνας. Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε στο κοινό έναν νέο χώρο πολιτισμού, που ευελπιστούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή και για την ευρύτερη πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης».

Ιστοσελίδα προγράμματος: http://salamina.ime.gr/

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ