Ένα τεράστιο «οικολογικό αποτύπωμα» στους Παξούς

Ένα τεράστιο «οικολογικό αποτύπωμα» στους Παξούς

Ένα «οικολογικό αποτύπωμα» τεράστιας κλίμακας κοσμεί πλέον το νησί των Παξών. Πρόκειται για ένα γιγάντιο αποτύπωμα ποδιού που καλύπτει μια έκταση χιλίων τετραγωνικών μέτρων κοντά στην παραλία στο Μογγονήσι.

Το «FOOTPRINT», ένα έργο που δείχνει ότι η ανθρωπότητα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στη φύση, φιλοτέχνησε ο Έλληνας The Krank για τη φετινή Μπιενάλε των Παξών.

Όπως γράφει στο Instagram, χρησιμοποίησε ως καμβά ένα μεγάλο μέρος γης και δούλεψε «σιωπηλά» επί 15 μέρες το έργο – μήνυμά του.

«Η τέχνη μου ρίχνει φως στην άμεση ανάγκη για μια ισορροπία μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής ευημερίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού και η παγκόσμια ενεργειακή κρίση συνεχίζουν να ρίχνουν τη σκιά τους πάνω από τις συζητήσεις για την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη», σημειώνει ο The Krank.

Η Paxos Biennale διαρκεί φέτος από τις 7 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου, παρέχοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Παξών να δουν δωρεάν έργα σύγχρονης τέχνης (γλυπτά, φωτογραφίες, τοιχογραφίες, installations και performances).
Ξεκίνησε το 2018 και στόχος της είναι να αναδείξει το έργο νέων καλλιτεχνών, έχοντας ως βάση τους το όμορφο νησί του Ιονίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS