Επίσκεψη της Υπ. Πολιτισμού στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Επίσκεψη της Υπ. Πολιτισμού στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί από καιρό, η Υπουργός Πολιτισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά επισκέφθηκε επίσημα το κτίριο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της οδού Τοσίτσα.

Την υποδέχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χάρη Παπαδόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Τώνη Λυκουρέση, τον Αντιπρόεδρο Νίκο Σέκερη, τους Γενικούς Γραμματείς θεάτρου Γιάννη Μόρτζο και Λεωνίδα Βαρδαρό, την Έφορο Λένα Βουδούρη, τη Ταμία Βίκυ Πεζίρη και το μέλος του Δ.Σ Σταμάτη Τσαρουχά, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Βασίλη Βαφέα, του Αντιπροέδρου Νίνου – Φενέκ Μικελίδη, του μέλους του Δ.Σ. Παναγιώτη Σασλίδη  και του διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ε.Κ.Κ. Πάνου Θωμαΐδη. Επίσης παρευρέθηκαν στην επίσκεψη της Υπουργού η εκπρόσωπος μας στη FERA Τζένη Αρσένη και άλλα μέλη της Ε.Ε.Σ..

DSC 5704 Ν

Η Υπουργός ξεναγήθηκε σε όλο το κτίριο, στην ανακαινισμένη αίθουσα προβολής, στο Αρχείο όπου πραγματοποιείται η ψηφιοποίηση ενός σπάνιου αρχειακού υλικού με την επιμέλεια των Γενικών Αρχείων του Κράτους και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο για την αρχειοθέτηση, Γρηγόρη Δανιήλ. Η Υπουργός εντυπωσιάστηκε τόσο από τη γενική όσο και από την επιμέρους λειτουργία, συντήρηση και ανάδειξη των χώρων του κτιρίου.

DSC 5865 Ν

Στη συνέχεια, συνομίλησε με τους συναδέλφους μας στο γραφείο του Προέδρου όπου της προσφέρθηκε μια εικαστική, σπάνια αφίσα του ‘56 από τη ταινία «Το κορίτσι με τα μαύρα» του Μιχάλη Κακογιάννη με την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν. Τέλος, παρευρέθηκε σε ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση με το Δ.Σ. της Ε.Ε.Σ. όπου συμμετείχε θετικά με απόψεις και ιδέες στα θέματα που έθεσε ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας προς συζήτηση.

DSC 5871 Ν

 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν :

1) Η επιτακτική ανάγκη αλλαγής του τρέχοντος Κινηματογραφικού Νόμου 3905/2010 με ένα σύγχρονο αναπτυξιακό νόμο για μια εθνική Κινηματογραφία χωρίς αποκλεισμούς, σύγχρονη Ευρωπαϊκή αντίληψη και στήριξη των νέων δημιουργών.

2) Συζήτηση επάνω στην έγκριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για χρηματοδοτήσεις ταινιών στο Ε.Κ.Κ. με εγκρίσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα από τις 18 Ιουνίου.

3) Εκκρεμότητα συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τις Κρατικές μας Σκηνές και τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

4) Συζήτηση γύρω από τη διατήρηση του ιστορικού κτιρίου της Ε.Ε.Σ. μέσα από τις δυνατότητες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

5) Το HUB νέων δημιουργών στο κτίριο της Εταιρείας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ