H Βέρα Σιατερλή, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Νομισματικού Μουσείου θα πραγματοποιήσει Performance με τίτλο "Τάμα Διάβασης"

H Βέρα Σιατερλή, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Νομισματικού Μουσείου θα πραγματοποιήσει Performance με τίτλο "Τάμα Διάβασης"

Στις 18 Μαΐου Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η Βέρα Σιατερλή, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Νομισματικού Μουσείου θα πραγματοποιήσει Performance στον αύλειο χώρο του μουσείου, Πανεπιστημίου 11.

Η performance, με τίτλο ΤΑΜΑ ΔΙΑΒΑΣΗΣ «Διαβατήριος οβολός» είναι το τρίτο μέρος της τριλογίας: έκφραση του κοινού αισθήματος Το κοινό αίσθημα είναι ένα σύνολο αντιλήψεων που δεν προέρχονται από συγκεκριμένη κοινωνική τάξη με συγκεκριμένες καταβολές, αλλά χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Αυτή η δράση αφορά στην ανάγκη επαφής της εικαστικού με το κοινό αίσθημα και την έκφραση του, μέσω δρώμενων.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα τελέσει τη δική της προσφορά με οβολούς-τάματα τα οποία θα κρεμάσει στα κιγκλιδώματα του Νομισματικού Μουσείου. Οι οβολοί της Βέρας Σιατερλή, καμωμένοι από οπτή άργιλο, απεικονίζουν την γνωστή εικόνα του φουσκωτού πλεούμενου στο Αιγαίο που ξεχειλίζει από πρόσφυγες. Τα τάματα- οβολοί θα παραμείνουν κρεμασμένα μέχρι να «κλαπούν». Καλούνται οι επισκέπτες/τριες του μουσείου, και οι διερχόμενοι/νες περαστικοί/ες συμμετέχοντας, να τραβήξουν και να πάρουν έναν οβολό προσφορά, ένα τάμα διάβασης.

Η πρώτη performance της τριλογίας πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ για την επέτειο των 40 χρονών από το 1973 με θέμα «ΤΑΜΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ». Η δεύτερη performance πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2015 την ημέρα έναρξης των πανελλήνιων εξετάσεων στο ιστορικό κτήριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με θέμα «ΤΑΜΑ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ