Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εντάχθηκε στη δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εντάχθηκε στη δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) ενέκρινε την εγγραφή της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών στη δύναμη της Ομοσπονδίας.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (Ε.Ε.Σ.), εκπροσωπεί πάντα τον χώρο των δημιουργών στην Οπτικοακουστική Παραγωγή αλλά και στηρίζει τον ευρύτερο χώρο των εργαζομένων, σε όλες τις μορφές καλλιτεχνικής και πολιτιστικής παραγωγής.

Από την ίδρυσή της, η Ε.Ε.Σ. έχει ως βασικό μέσο για τις διεκδικήσεις της, τη στενή συνεργασία και την κοινή δράση με άλλα συναφή σωματεία, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Γιατί τα προβλήματα των Ελλήνων σκηνοθετών είναι τα ίδια με των σκηνοθετών όλου του κόσμου. Και οι διεκδικήσεις μας για μια σοβαρή Εθνική Κινηματογραφία όπου δεν θα υπάρχει ανεργία, όπου οι δημιουργοί θα μπορούν με ελευθερία και ασφάλεια να παράγουν το έργο τους και όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα ζουν με αξιοπρέπεια από τη δουλειά τους, είναι θέματα που δεν αφορούν μόνο τους σκηνοθέτες. Αφορούν τους τεχνικούς, τους ηθοποιούς, τους μουσικούς, τους σεναριογράφους. Όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία της παραγωγής.

Ως πρωτοβάθμιο  σωματείο Σκηνοθετών, λοιπόν, η Ε.Ε.Σ. αυτονόητα συμμετέχει στη δευτεροβάθμια Ομοσπονδία της Π.Ο.Θ.Α. αλλά και σε εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς ενώσεις.
Εκεί μπορεί να ενημερώνει για τα προβλήματα των μελών της, να προβάλλει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των Ελλήνων σκηνοθετών και του ελληνικού κινηματογράφου γενικότερα, να αποκτά σφαιρική γνώση, εθνική και ευρωπαϊκή εμπειρία. Έτσι γενικεύεται το θέμα «Ελληνικός Κινηματογράφος», και οι διεκδικήσεις του γίνονται  ευρωπαϊκό και διεθνές θέμα. Ήδη, από το 1980 η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκηνοθετών, της FERA, και παραμένει μέχρι και σήμερα δραστήριο μέλος.

Στα 50 χρόνια ζωής και δράσης της, η Ε.Ε.Σ. έχει διαμορφώσει μια αγωνιστική διεκδικητική κουλτούρα, που στηρίζεται πάνω στις συνεργασίες και στην κοινή δράση με τα συναφή σωματεία της κινηματογραφικής κοινότητας, αδιαφορώντας για συνδικαλιστικούς συσχετισμούς και ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που ανήκουν κάθε φορά στη διοίκηση των σωματείων.

Σήμερα με την έκρηξη της ψηφιακής τεχνολογίας και τις νέες μορφές παραγωγής και διανομής των οπτικοακουστικών έργων, οι διεθνείς ανταγωνισμοί οξύνονται, το κύμα ανεργίας φουσκώνει , τα εργασιακά και πνευματικά δικαιώματα καταστρατηγούνται ασύστολα, ιδιαίτερα για τους νέους δημιουργούς του Σήμερα και του Αύριο.

Τα μεγάλα αυτά προβλήματα απαιτούν ακόμα μεγαλύτερες συσπειρώσεις των εργαζομένων. Αυτό ακριβώς  επιδιώκουμε, σαν σκηνοθέτες, με την ένταξή μας στην Π.Ο.Θ.Α.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ