J.Κ. Rowling: Αποκάλυψε πώς εμπνεύστηκε το σύμβολο του «Deathly Hallows»

J.Κ. Rowling: Αποκάλυψε πώς εμπνεύστηκε το σύμβολο του «Deathly Hallows»

Η Βρετανίδα συγγραφέας J.Κ. Rowling αποκάλυψε την πηγή έμπνευσής της για το σύμβολο του «Deathly Hallows», το οποίο είναι εμφανές σε όλη τη σειρά «Harry Potter».

Πρόκειται για ένα τριαδικό σημάδι, αφού αποτελείται από τρία ξεχωριστά στοιχεία: το «Elder Wand» που συμβολίζεται από μία ευθεία κάθετη γραμμή, το «Resurrection Stone» που είναι ο κύκλος που περιβάλλει τη γραμμή και το σύμβολο ολοκληρώνεται με το εξωτερικό τρίγωνο που τα περικλείει και είναι το σύμβολο του «Cloak of Invisibility».

YN 2017 11 06 11.25.14
Σύμφωνα με τα βιβλία, ο μάγος που θα καταφέρει να βρει και να συνδυάσει αυτά τα τρία στοιχεία θα γίνει ο «Master of Death».

Μιλώντας σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται «O Harry Potter και η ιστορία της μαγείας», η συγγραφέας αποκάλυψε ότι το σύμβολο είναι παρόμοιο με αυτό που εμφανίζεται στην ταινία του 1975, «Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» με πρωταγωνιστές τους Sean Connery και Michael Caine, την οποία έβλεπε τη νύχτα που η μητέρα της πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 45 χρόνων.

«Έμενα στο σπίτι ενός φίλου και έγραφα τον Potter για έξι μήνες και έμενα ξύπνια όταν όλοι οι άλλοι κοιμόντουσαν επειδή έβλεπα την ταινία “Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς”», δήλωσε η Rowling.

YN 2017 11 06 11.25.02

«Κάποια στιγμή, την ώρα που έβλεπα την ταινία... η μητέρα μου πέθανε, 250 μίλια μακριά. Mου τηλεφώνησαν την επόμενη μέρα για να μου πουν ότι έχει πεθάνει», είπε. Συνεχίζοντας, αποκάλυψε ότι ποτέ δεν είχε συνδυάσει τα δύο σχήματα, μέχρι που πολλά χρόνια αργότερα ξαναείδε την ταινία και είδε τις ομοιότητες των δύο συμβόλων και τότε, όπως τόνισε, την έλουσε κρύος ιδρώτας.
Η Rowling έχει μιλήσει ξανά για τον θάνατο της μητέρας της από σκλήρυνση κατά πλάκας, αποκαλύπτοντας ότι ήταν ένα «τεράστιο σοκ» γι’ αυτήν.

Η 52χρονη συγγραφέας, η οποία έχει ιδρύσει την κλινική «Anne Rowling», για την έρευνα των νευρολογικών ασθενειών, δήλωσε: «η μαμά πάντα φαινόταν πολύ νέα. Ήταν αδύνατη, δεν κάπνιζε, δεν έπινε και τα λέω όλα αυτά γιατί όταν διαγνώστηκε στα 35 της χρόνια από μία ασθένεια που θα την σκότωνε, ήταν για μας και για όλους όσοι την γνώριζαν ένα τεράστιο σοκ».

Η μεγαλύτερη στεναχώρια για τη Rowling είναι ότι η μητέρα της, στην οποία άρεσε να διαβάζει, δεν έμαθε ποτέ ότι η κόρη της έγινε μία επιτυχημένη συγγραφέας. Δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει τον Harry Potter, καθώς άρχισε να γράφει το πρώτο βιβλίο έξι μήνες πριν τον θάνατό της. «Ναι, δεν ήξερε, ποτέ δεν έμαθε για τον Harry Potter, άρχισα να γράφω έξι μήνες πριν πεθάνει κι αυτό είναι οδυνηρό. Μακάρι να το γνώριζε», είπε η συγγραφέας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS