Μυστήριο με πίνακα του Πικάσο: Ειδικοί εντόπισαν έναν κρυμμένο σκύλο – Προσπαθούν να καταλάβουν γιατί τον «εξαφάνισε»

Μυστήριο με πίνακα του Πικάσο: Ειδικοί εντόπισαν έναν κρυμμένο σκύλο – Προσπαθούν να καταλάβουν γιατί τον «εξαφάνισε»

Τι κρύβει το μυστήριο της εξαφάνισης του σκύλου από πίνακα του Πικάσο προσπαθούν να καταλάβουν οι ειδικοί. Ειδικότερα, σε ένα αναπάντεχο εύρημα εντοπίστηκε, κάτω από στρώματα μπογιάς του πίνακα «Le Moulin de la Galette» που δημιούργησε ο Πάμπλο Πικάσο το 1900 κι ενώ ήταν 19 ετών.


Κι αυτό επειδή κάτω από τις μπογιές βρισκόταν ένας «αρκετά αξιολάτρευτος σκύλος με υπέροχο κόκκινο φιόγκο».

Ο πίνακας, όπως αναφέρει ο Guardian, θεωρείται ένα από τα πρώιμα αριστουργήματα του Πικάσο και η απεικόνιση του σκύλου ανακαλύφθηκε 123 χρόνια μετά την πρώτη του δημιουργία.

Το σκυλάκι είχε κρυφτεί κάτω από ένα κομμάτι σκούρου χρώματος και εντοπίστηκε με τη σύγχρονη τεχνολογία απεικόνισης. Ο σκύλος είναι καφέ και φορά στον λαιμό του έναν κόκκινο φιόγκο.

Ο πίνακας εκτίθεται στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έκθεσης για τα χρόνια της δημιουργίας του διάσημου ζωγράφου στο Παρίσι.

Η Julie Barten, ανώτερη συντηρήτρια έργων ζωγραφικής στο Γκούγκενχαϊμ, δήλωσε στο Reuters ότι πάντα είχε «ένα ισχυρό αίσθημα ότι υπήρχε κάτι εκεί κάτω. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις ο Πικάσο ζωγράφισε πτυχές της σύνθεσης και στη συνέχεια τις εξαφάνισε και τις μετέτρεψε σε άλλα συνθετικά στοιχεία. Αυτό ήταν πραγματικά μέρος της πρακτικής του».

Η ίδια παρομοίασε τον σκύλο με ένα «μόνιμο φάντασμα» και πρόσθεσε ότι οι θεατές μπορούν να τον δουν με γυμνό μάτι, αν είναι προσεκτικοί. «Υπάρχει κόκκινο χρώμα που διαφαίνεται σε ορισμένες περιοχές και αν κοιτάξετε πολύ προσεκτικά μπορείτε να δείτε τα μάτια και τα αυτιά. Μπορείτε να δείτε ότι, όταν το έκρυψε, άφησε στην πραγματικότητα το περίγραμμα του κεφαλιού ακόμα ορατό» είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ