Ο Αστερίξ σε νέες περιπέτειες στην Ιταλία

Ο Αστερίξ σε νέες περιπέτειες στην Ιταλία

Από την πρώτη φορά που ο Αστερίξ έκανε την εμφάνισή του, το 1959, σε κείμενα του Ρενέ Γκοσινί και εικονογράφηση του Αλμπέρ Ουντερζό, ο πρωταγωνιστής της σειράς, εκτός από τη Ρώμη, δεν είχε επισκεφθεί άλλα μέρη της Ιταλίας.

Ο Γαλάτης πολεμιστής, στην 37η περιπέτειά του, με τίτλο «Asterix et la Transitalique», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 19 Οκτωβρίου, μαζί με τον φίλο του Οβελίξ βρίσκονται στην ιταλική χερσόνησο και πηγαίνουν από τη Βενετία έως τη Σικελία.

«Είμαστε στο 50 π.Χ., ο Καίσαρας ονειρεύεται μια Ιταλία ενωμένη και πολλές περιοχές είναι αποφασισμένες για την ανεξαρτησία τους...», αυτό είναι το έναυσμα του νέου έργου στο οποίο ο Οβελίξ θα έχει έναν σημαντικότερο ρόλο, αναφέρουν οι δημιουργοί του.

asteriks1

Οι διάδοχοι του Ρενέ Γκοσινί και του 89χρονου σήμερα Αλμπέρ Ουντερζό, ο σεναριογράφος Ζαν - Ιβ Φερί και ο σκιτσογράφος Ντιντιέ Κονράντ, άξιοι συνεχιστές των μεγάλων δημιουργών που κατάφεραν να συλλάβουν όχι μόνο το ύφος αλλά και το πνεύμα της σειράς, υπογράφουν τη νέα κυκλοφορία.

Η σειρά κόμικ, που ξεκίνησε το 1959, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες και διαλέκτους - μεταξύ των οποίων στην κρητική, την κυπριακή και την ποντιακή, ακόμα στα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά -γλώσσα η οποία είναι καλτ της σειράς προσδίδοντας έναν ρεαλιστικό τόνο. Έχει κάνει 280 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Ίσως αποτελεί το πιο δημοφιλές γαλλικό κόμικ στον πλανήτη και οικείο ανάγνωσμα σε κατοίκους όλων των ηλικιών ανά την Ευρώπη.

asteriks3

Tο κλειδί της επιτυχίας είναι η περιεκτικότητα της σειράς σε κωμικά στοιχεία που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες -πέρα από τα καθαρά γαλλικά αστεία-, εικόνες με έντονα χρώματα και ζωντανά σκίτσα που καθηλώνουν τα παιδιά, ενώ οι ενήλικες μπορούν να γελούν με μια ατάκα ή με τους αναχρονισμούς, που συχνά συναντώνται στο σενάριο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ