Ο Κώστας Γαβράς γυρίζει ταινία το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο Κώστας Γαβράς γυρίζει ταινία το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, είδηση που έγινε γνωστή μέσα από επιστολή του Έλληνα σκηνοθέτη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα του βιβλίου στον Κώστα Γαβρά που, όταν έμαθε ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ κρατούσε σημειώσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup, του ζήτησε τα χειρόγραφα για να γυρίσει τη νέα του ταινία.

Το βιβλίο αποτελεί χρονικό των έξι πρώτων μηνών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και περιέχει αναλυτικές περιγραφές καθώς και διαλόγους που ο κ. Βαρουφάκης είτε ηχογράφησε με το κινητό του, είτε κράτησε ως σημειώσεις.

Οι «Ανίκητοι Ηττημένοι» είναι η μεταφορά στα ελληνικά του αγγλόφωνου πρωτοτύπου με τίτλο «Adults in the room», το οποίο κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε την Δευτέρα, την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας στα ελληνικά, το νέο του βιβλίο που έχει υπότιτλο «Για μια Ελληνική Άνοιξη, μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες».

Για το βιβλίο μίλησαν η πρώην υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΚΕΠΕ Νίκος Θεοχαράκης και ο καταξιωμένος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, με συντονιστή τον αρθρογράφο Κωνσταντίνο Πουλή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS