Πίνακες ζωγραφικής βγαίνουν από τον καμβά και γίνονται ρούχα από μετάξι

Πίνακες ζωγραφικής βγαίνουν από τον καμβά και γίνονται ρούχα από μετάξι

«Τι θα γινόταν αν οι πίνακες έβγαιναν από τον καμβά και έβρισκαν μια θέση στην γκαρνταρόμπα μας;Μπορεί άραγε να φορεθεί η τέχνη;».

Από αυτές τις δύο ερωτήσεις, μια φωτεινή ιδέα, δύο δημιουργικά μυαλά και δύο ζωηρές καταφάσεις γεννήθηκε η “Oribu Arts”. Το ελληνικό brand το οποίο, όπως λέει και το μότο του “ Art into Clothing", δημιουργεί «φορέσιμη» τέχνη.

Η Σίσσυ Μιχαλοπούλου στο δημιουργικό κομμάτι και ο Νίκος Σιδηροφάγης στην εμπορική ανάπτυξη και τον στρατηγικό σχεδιασμό βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα το 2020 εν μέσω κορονοϊού και βάζει τη σφραγίδα της σε ρούχα και αξεσουάρ μοναδικής αισθητικής.

Πως γεννήθηκε η ιδέα

Όλα γεννιούνται στο μυαλό της Σίσσυς. Τα χρώματα, τα σχέδια, τα μοτίβα, οι ιστορίες που θέλει να διηγηθεί. Έπειτα, αποτυπώνονται στον καμβά. Σειρά έχει η ψηφιακή τους μεταφορά στο ωραιότερο φυσικό υλικό, το οργανικό μετάξι. Η ίδια πάντα οραματίζεται τα έργα της φορεμένα, είτε είναι ένα μεταξωτό φουλάρι, είτε ένα μεταξωτό καφτάνι για όλες τις ώρες, είτε μια εντυπωσιακή ανδρόγυνη γραβάτα ή μια κομψή pochette (μαντηλάκι πέτου).

Φινέτσα και βιωσιμότητα: Σημειώσατε x

H συλλογή της “Oribu Arts” μέχρι στιγμής περιλαμβάνει μαντήλια, φουλάρια/παρεό, pochettes, γραβάτες, μάσκες, scrunchies, καφτάνια, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να αγοράσει και κάποιον από τους πρωτότυπους πίνακες στους οποίους είναι βασισμένα τα ρούχα και τα αξεσουάρ, αλλά και ύφασμα με το μέτρο για ειδικές περιπτώσεις.

Όλα τα κομμάτια σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από 100% οργανικό μετάξι Σουφλίου εξαιρετικής ποιότητας που χαϊδεύει το σώμα, με χειροποίητες λεπτομέρειες και σε αναπάντεχα χρώματα που φτιάχνουν τη διάθεση, σε ταξιδεύουν και μπορούν να συνδυαστούν με τα περισσότερα ρούχα.

Η Σίσσυ Μιχαλοπούλου, κάθε φορά που σχεδιάζει μια δημιουργία, έχει στο νου της την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Τα ρούχα της είναι αέρινα και αναδεικνύουν κάθε σωματότυπο. Απευθύνεται στις γυναίκες και τους άνδρες, στα κορίτσια και τα αγόρια που θέλουν να ξεχωρίζουν χωρίς να το «φωνάζουν». Που εκτιμούν την τέχνη, την ιστορία πίσω από κάθε τους απόκτημα, που σέβονται το περιβάλλον, που ποντάρουν στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα γιατί ξέρουν πολύ καλά πως ένα μοναδικό κομμάτι είναι a priori διαχρονικό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η “Oribu Arts” είναι μια slow-fashion εταιρεία. Κάθε σεζόν η Σίσσυ Μιχαλοπούλου επιστρατεύει τα αγαπημένα της πινέλα, τα χρώματα που τόσο αγαπά και τις μικτές της τεχνικές που την απελευθερώνουν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας τέσσερις πρωτότυπους πίνακες, από τους οποίους προέρχονται και τα νέα σχέδια της κάθε κολεξιόν.

Η καλοκαιρινή της συλλογή φέρνει κάτι από την ανεμελιά που έχουμε στερηθεί χρόνια τώρα, μας πηγαίνει αστρικά ταξίδια, μας μεταφέρει νοερά σε φλογερά κυκλαδίτικα ηλιοβασιλέματα και εξωτικούς προορισμούς. Ανακαλύψτε την στο e-shop: https://oribuarts.com/ ή κλείστε το ραντεβού σας για να επισκεφτείτε το ατελιέ της “Oribu Arts” στο Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, τηλ.: 211 4199838).

Ποια είναι η Σίσσυ Μιχαλοπούλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή είχε πάντα στην τσάντα της χαρτί, χάρακα, μολύβι και όλο κάτι σχεδίαζε. Δούλεψε επί σειρά ετών στον τραπεζικό τομέα, αλλά τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο στην ανήσυχη καλλιτεχνική της φύση: Παράλληλα με την εργασία της αλλά και έπειτα από αυτή, σπούδασε σχέδιο μόδας, Graphic και Interior Design, με ειδίκευση στο Μιλάνο πάνω στις βενετσιάνικες και φλωρεντιανές τεχνικές παλαίωσης.

Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε γκαλερί και art shops σε Αθήνα και Μιλάνο, ενώ έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Μπενάκη, δημιουργώντας για το πωλητήριό του έργα από γυαλί. Λατρεύει τα χρώματα, τους αναπάντεχους συνδυασμούς που προσφέρουν αβίαστα αρμονία, αλλά και τα ταξίδια που διεύρυναν την οπτική της και τις επέτρεπαν να παρατηρεί και να μαθαίνει διαρκώς νέα πράγματα. Από το 2020, όταν και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, είναι η Head Designer και CEO της “Oribu Arts”.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS