Σταύρος Ξαρχάκος: Θερμό χειροκρότημα από πλήθος κόσμου στο Περιστέρι - Η αναγόρευση σε επίτιμο δημότη, η τιμητική διάκριση και τα τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία

Σταύρος Ξαρχάκος: Θερμό χειροκρότημα από πλήθος κόσμου στο Περιστέρι - Η αναγόρευση σε επίτιμο δημότη, η τιμητική διάκριση και τα τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία

Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τον τρανό μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο στο καταπράσινο άλσος. Πρόσωπα του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου δήλωσαν το «παρών» για να τιμήσουν τον σπουδαίο δημιουργό που τόσα έχει προσφέρει, εδώ και δεκαετίες, στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Αφορμή της μεγάλης γιορτής στάθηκε η αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Περιστερίου, την επίσημη πιστοποίηση της οποίας, μαζί με μια τιμητική διάκριση – γλυπτό έργο τέχνης, παρέλαβε από τα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Σάς ευχαριστώ μέσα απ’ τα βάθη της ψυχής μου γι’ αυτήν την τιμή» είπε ο Σταύρος Ξαρχάκος στον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Ειδικές, θερμότατες ευχαριστίες εξέφρασε στον Κώστα Καραμανλή, τον φίλο του, όπως με νόημα τον χαρακτήρισε, ενώ απευθυνόμενος στον Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα εξομολογήθηκε: «Κύριε Κουτσούμπα με εκπλήξατε, δεν το περίμενα…!».

Στο ειδικό βίντεο που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, με στιγμές από τη καριέρα του σπουδαίου δημιουργού ο ίδιος, αν και συνήθως ολιγόλογος, έκανε κάποιες συγκινητικές προσωπικές αποκαλύψεις αναφερόμενος στη σύζυγό του Ηρώ Σαΐα και τα παιδιά του που ήταν στο πλευρό του χθες: «Όταν στα 78 μου απέκτησα δίδυμα ήταν το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή μου. Αυτά τα παιδιά είναι ένας λόγος που υπάρχω ακόμα και που υπάρχω πολύ δυναμικά. Η Ηρώ είναι το καλύτερο τραγούδι που έχω γράψει στη ζωή μου» εξομολογήθηκε συγκινημένος.

Ακολούθησαν μουσικές και τραγούδια. Μάλιστα πολλά εξ αυτών έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα τη μουσική ιστορία της χώρας μας αλλά και την ψυχή κάθε Έλληνα όπως τα «Άπονη ζωή», «Φτωχολογιά», «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή», «Μάτια Βουρκωμένα», «Ήτανε μια φορά», «Γεια σου χαρά σου Βενετιά», τα οποία ερμήνευσαν μοναδικά ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Χρήστος Θηβαίος αλλά και η Ηρώ Σαΐα, που κατέβηκε κάποια στιγμή από τη σκηνή και έδωσε στον Σταύρο Ξαρχάκο το μικρόφωνο για να ερμηνεύσει μερικούς στίχους από το αριστουργηματικό «Δίχτυ».

Το « παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, η Ρένα Δούρου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Νατάσα Καραμανλή, που συνόδευε τον πρώην Πρωθυπουργό μαζί με τα παιδιά τους Αλέξανδρο και Αλίκη, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Θοδωρής Αθερίδης κ.α.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS