Στις 24 Μαρτίου η τελετή υποδοχής των θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Βατικανό

Στις 24 Μαρτίου η τελετή υποδοχής των θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Βατικανό

Μια μέρα πριν από την εθνική μας επέτειο, στις 24 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης η τελετή υποδοχής των θραυσμάτων του Παρθενώνα -«δωρεά» του Βατικανού- για τα οποία γράφαμε στο χθεσινό μας δημοσίευμα.

Το ανακοίνωσε χθες το απόγευμα το ΥΠΠΟΑ. Οι σχετικές συμφωνίες μεταβίβασης υπογράφηκαν στο Γρηγοριανό Μουσείο Κοσμικής Τέχνης του Βατικανού (Museo Gregoriano Profano), παρουσία του Καρδινάλιου Φερνάντο Βέργκεθ Αλθάγκα, προέδρου της Ποντιφικής Επιτροπής για το Κράτος του Βατικανού, του π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλη, συνεργάτη της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της διευθύντριας των Μουσείων του Βατικανού, Μπάρμπαρα Γιάτα.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο γενικός διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, καθ. Νίκος Σταμπολίδης, η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, Κάτια Γεωργίου, και η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Ρώμη, Ελένη Σουρανή.

Τα τρία θραύσματα, από τις νότιες μετόπες, τη βόρεια ζωφόρο και το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα, απεικονίζουν δύο ανδρικά κεφάλια και ένα κεφάλι αλόγου. Ο Πάπας Φραγκίσκος τα «δώρισε» στις 16/12/2022 στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «ως δείγμα της επιθυμίας του να ακολουθήσει το οικουμενικό μονοπάτι της αλήθειας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS