Στον Πολ Στρέιντερ η Τιμητική Καρδιά του Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Στον Πολ Στρέιντερ η Τιμητική Καρδιά του Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο θα τιμήσει τον Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Πολ Σρέιντερ με το βραβείο Τιμητική Καρδιά του Σαράγεβο στην 28η διοργάνωσή του που πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 19 Αυγούστου.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος τιμάται για το σύνολο της καριέρας του που περιλαμβάνει τα σενάρια για τις ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε «Ταξιτζής», «Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού» και «Οργισμένο Είδωλο», καθώς και τις δεκάδες ταινίες που σκηνοθέτησε συμπεριλαμβανομένων των «Επάγγελμα: Ζιγκολό», «Μίσιμα: Μια ζωή σε τέσσερα κεφάλαια» και «Ξένοι στη Βενετία».

Το 2019, ο Πολ Σρέιντερ προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για το φιλμ «Ακρότητες», το οποίο σκηνοθέτησε. Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας πέρυσι παρουσίασε την ταινία «Μετρητής Καρτών» με πρωταγωνιστές τον Όσκαρ Άιζακ και την Τίφανι Χάντις, η οποία εισέπραξε θετικές κριτικές και είχε εμπορική επιτυχία.

Ο Πολ Τζόζεφ Σρέιντερ γεννήθηκε το 1946. Έλαβε πτυχίο από το Κολλέγιο Κάλβιν και μεταπτυχιακό από την Σχολή Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ενώ εργαζόταν ως κριτικός κινηματογράφου και έγραφε το βιβλίο «Transcendental Style in Film». Το 1978 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία, «Θανάσιμη Απειλή» βασισμένη σε σενάριο που έγραψε μαζί με τον αδελφό του.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος θα λάβει το βραβείο σε τελετή στις 13 Αυγούστου και θα ακολουθήσει ειδική προβολή της ταινίας του «Μετρητής Καρτών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS