Υπουργείο Πολιτισμού: «Προϊόν κλοπής τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ζημιά στη χώρα»

Υπουργείο Πολιτισμού: «Προϊόν κλοπής τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ζημιά στη χώρα»

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει δικαίωμα πάνω στα Γλυπτά εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού


Δεν υπάρχει συζήτηση για συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, διότι δεν υπάρχει κατοχή τους από το Βρετανικό Μουσείο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με αφορμή τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Πολιτισμού κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προτάσσει τα μικροκομματικά οφέλη και τον στόχο της φθοράς της κυβέρνησης, αδιαφορώντας αν οι θέσεις του προκαλούν ζημιά στη χώρα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της, κινείται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να υλοποιηθεί ο εθνικός στόχος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα και της επανένωσής τους στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αυτό αναμφίβολα τεκμαίρεται από σειρά γεγονότων των τελευταίων δύο ετών: Από την απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, τον Σεπτέμβριο 2021, και την οριστική (sine die) επανένωση του θραύσματος Fagan, έως τη μεταστροφή και τη στήριξη του ελληνικού αιτήματος από τη διεθνή κοινή γνώμη. Επαναλαμβάνουμε, για ακόμα μια φορά, την πάγια θέση της χώρας μας ότι δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτών, καθώς αποτελούν προϊόν κλοπής.

Επομένως, ας σταματήσει η αξιωματική αντιπολίτευση να κορυβαντιά. Θα περιμέναμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια να μείνουν στην άκρη οι μικροκομματικοί υπολογισμοί και να υπάρχει συστράτευση όλων. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Για κάποιους πρώτος στόχος είναι η φθορά της κυβέρνησης, ακόμα και με ψέματα, αδιαφορώντας αν κάνουν ζημιά στη χώρα. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ