Βρετανικό Μουσείο προς Μητσοτάκη: «Θα εξετάσουμε το αίτημα για τα Γλυπτά μόνον εάν...»

Βρετανικό Μουσείο προς Μητσοτάκη: «Θα εξετάσουμε το αίτημα για τα Γλυπτά μόνον εάν...»

«Προϋπόθεση να μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση περί δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι να αναγνωρίσετε ότι νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι η Βρετανία και όχι η Ελλάδα» δηλώνει στα Νέα, η εκπρόσωπος του Μουσείου, απαντώντας στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστραφούν τα Γλυπτά στην Αθήνα το 2021 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα ζήτησε και από την Ντάουνινγκ Στριτ (το γραφείο του πρωθυπουργού) να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι αποτελούν ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου. Οι επισκέπτες μπορούν να τα βλέπουν δωρεάν. Εκτίθενται εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια και εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο τα έχουν επισκεφθεί. Οι αποφάσεις που σχετίζονται με αυτά λαμβάνονται από τους Επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Μιλώντας προ ημερών στην εφημερίδα Observer, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκς, είχε πει: «Η ευχή και φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και κάνοντάς το αυτό να μεταφέρει τη σπουδαία και ουσιαστική συνεισφορά της χώρας μας στο δυτικό πολιτισμό.

» Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένης της σημασίας του 2021, θα προτείνω στον Μπόρις: 'Ως πρώτο βήμα δάνεισέ μου τα γλυπτά για μια συγκεκριμένη περίοδο χρόνου και θα σου στείλω πολύ σημαντικά τεχνουργήματα που δεν έχουν φύγει ποτέ από την Ελλάδα για να εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ