Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Διεθνή Φεστιβάλ απορρίπτουν τον παραγωγό

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Διεθνή Φεστιβάλ απορρίπτουν τον παραγωγό

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, για να συζητήσει για τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, εν μέσω των σε βάρος του κατηγοριών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, επιθέσεις και βιασμούς και θα εξετάσει τον μελλοντικό ρόλο του μεγιστάνα του κινηματογράφου, καθώς και οποιεσδήποτε ενέργειες που απαιτούνται από την Ακαδημία.

Η Ακαδημία που έχει δώσει 81 Όσκαρ σε ταινίες παραγωγής των εταιρειών του Γουάινσταϊν -Miramax studio και Weinstein Company, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως: «θεωρεί ότι η συμπεριφορά που περιγράφεται στις κατηγορίες σε βάρος του παραγωγού είναι απεχθής, αποτροπιαστική και αντιδεοντολογική στις υψηλές προδιαγραφές της Ακαδημίας και στη δημιουργική κοινότητα που εκπροσωπεί».

Λίγο νωρίτερα, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών είχε ανακοινώσει ότι ο Γουάινσταϊν παύεται από μέλος της.

Οι κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος του Αμερικανού κινηματογραφικού παραγωγού «προσομοιάζουν σε μια ασυγχώρητη συμπεριφορά που δεν μπορεί να προκαλέσει παρά σαφή και αμετάκλητη καταδίκη», ανακοίνωσε η διοίκηση του κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

«Με κατάπληξη μάθαμε για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής βίας που διατυπώθηκαν πρόσφατα σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, επαγγελματία του κινηματογράφου, του οποίου η δραστηριότητα και η επιτυχία είναι γνωστές σε όλους. Λόγω αυτών, άλλωστε, εξασφαλίζει διαμονή στις Κάννες εδώ και πολλά χρόνια και πολλές ταινίες του έχουν επιλεγεί στο διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου, του οποίου είναι μια οικεία μορφή», γράφουν ο Πιέρ Λεσκίρ και ο Τιερί Φρεμό, ο πρόεδρος και ο διευθυντής αντίστοιχα του σημαντικότερου Φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Το FBI άρχισε τη διενέργεια έρευνας

Με απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, το FBI άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του Γουάινσταϊν, ενώ δεν έγινε γνωστό αν η εντολή προέρχεται από τον υπουργό Τζεφ Σέσιονς. Η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί πολιτική, δεδομένης της φιλίας του παραγωγού με την πολιτική αντίπαλο του Ντόλαντ Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον.

Το μέτρο αυτό ελήφθη εν μέσω φημών ότι ο Γουάινσταϊν σχεδίαζε να πάει στην Ευρώπη σε ελβετικό κέντρο θεραπείας για σεξουαλικές διαταραχές και προβλήματα συμπεριφοράς. Αυτό προκάλεσε στις αρχές φόβους για μια επανάληψη κατάστασης όμοιας με του Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος είχε διαφύγει από τις ΗΠΑ για να αποφύγει τη δίωξη.

Ωστόσο, ο κινηματογραφικός παραγωγός φαίνεται πως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή, επιλέγοντας να ταξιδέψει στην Αριζόνα, για θεραπεία στο Meadows Center.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ