Ανοιξε για το κοινό το μαυσωλείο του Πελέ: Χρυσός τάφος, τεχνητό γρασίδι υπό τους ήχους φαν που ζητωκραυγάζουν

Ανοιξε για το κοινό το μαυσωλείο του Πελέ: Χρυσός τάφος, τεχνητό γρασίδι υπό τους ήχους φαν που ζητωκραυγάζουν

Πέντε μήνες μετά το θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου, Πελέ, άνοιξε για το κοινό το μαυσωλείο του.

Στο δεύτερο όροφο ενός κάθετου νεκροταφείου στο Σάντος, έξω από το Σάο Πάολο, οι οπαδοί μπορούν να υποβάλλουν εάν θέλουν τα σέβη τους στον Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, όπως είναι το όνομα του Πελέ.

Στην είσοδο του μαυσωλείου θα τους υποδεχτούν δύο χρυσά αγάλματα του ινδάλματός τους ενώ η αίθουσα είναι σχεδιασμένη να μοιάζει με στάδιο – το δάπεδο είναι φτιαγμένο από τεχνητό γρασίδι, οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με εικόνες οπαδών στις κερκίδες και μια ηχογράφηση από ορθές θεατών που ζητωκραυγάζουν αντηχεί στην αίθουσα σε επανάληψη.

tafos pele eisodos xrisa agalmata.jpg

Το φέρετρο του Πελέ βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο της αίθουσας των 195 τετραγωνικών μέτρων.

Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος πέθανε στις 30 Δεκεμβρίου 2022, βρίσκεται θαμμένος σε ένα ολόχρυσο φέρετρο, ενώ ακόμη και το ταβάνι πάνω από αυτό είναι σε αποχρώσεις του μπλε, θυμίζοντας τον ανέφελο ουρανό κάτω από τον οποίο έπαιζε κάποτε.

Ο Πελέ αναπαύθηκε εδώ στις 3 Ιανουαρίου, πέντε ημέρες μετά τον θάνατό του σε ηλικία 82 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Αυτό έγινε με πολλή αγάπη από ανθρώπους που τον γνώριζαν, που έζησαν μαζί του. Αντικατοπτρίζει την ουσία αυτού που ήταν» δήλωσε συγκινημένος ο Εντίνιο Χόλμπι ντο Νασιμέντο, ένας από τους γιους του Πελέ, μετά από μια μικρή τελετή με την οικογένεια και τους φίλους του.

gios pele mprosta tafo.jpg

Το μαυσωλείο του Πελέ σχεδιάστηκε από τον ιδιοκτήτη του νεκροταφείου Πέπε Αλστούτ. Ο Αλστούτ ήλπιζε ότι το μαυσωλείο θα βρισκόταν στον ένατο όροφο, εποπτεύοντας το στάδιο Vila Belmiro του συλλόγου Santos, όπου ο Πελέ πρωταγωνίστησε για 18 χρόνια.

Η οικογένειά του, όμως αντ’ αυτού, τον έθαψε στον δεύτερο όροφο, ώστε οι οπαδοί του να έχουν καλύτερη πρόσβαση.

Το μαυσωλείο είναι γεμάτο με αναμνηστικά, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών ομάδων της Βραζιλίας και του συλλόγου Santos που φορούσε ο ίδιος, και το φέρετρό του είναι διακοσμημένο με γκραβούρες που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται στιγμές – ορόσημα της λαμπρής καριέρας του Πελέ, όπως το 100ο του γκολ και ο πανηγυρισμός με τη χαρακτηριστική υψωμένη γροθιά.

xris agrammata onoma pele tafos.jpg

Το μαυσωλείο του Πελέ. Το ταβάνι πάνω από τον τάφο του έχει ζωγραφιστεί σε γαλάζιες αποχρώσεις για να θυμίζει τον ουρανό που έβλεπε όταν έπαιζε ποδόσφαιρο.

«Τρέμω. Η ενέργεια αυτού του τόπου είναι σουρεαλιστική» δήλωσε η Έρικα Νασιμέντο, μια 42χρονη οικονομολόγος με δάκρυα στα μάτια.

Οι θαυμαστές που επιθυμούν να παρευρεθούν πρέπει να κλείσουν ραντεβού στην ιστοσελίδα του νεκροταφείου Memorial και μόνο 60 από αυτούς μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο ανά ημέρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ