Australian Open: Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς – Έχασε από τον Μεντβέντεφ με 3-1 σετ

Australian Open: Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς – Έχασε από τον Μεντβέντεφ με 3-1 σετ

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο 2 στον κόσμο), κέρδισε με 3-1 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο 4), στον ημιτελικό του Australian Open, που διεξάγεται στην Μελβούρνη.

Ο Ρώσος πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού κράτησε το σερβίς του, πήρε το πρώτο σετ του ημιτελικού, καθώς μετά από 49 λεπτά αγώνα, επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο 4 στον κόσμο) με 7-6(5).

Το πρώτο σετ

Ο Ελληνας πρωταθλητής, σέρβιρε πρώτος στο ματς και μέχρι και το όγδοο γκέιμ, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους (4-4), με χαρακτηριστική ευκολία. Σ΄ εκείνο το σημείο και μετά από 34 (!) κτυπήματα στον τέταρτο πόντο, ο Μεντβέντεφ έφθασε πολύ κοντά στο πρώτο break του αγώνα, προηγούμενος με 40-0, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός και κατάφερε να πάρει το γκέιμ, με μία εντυπωσιακή και πλούσια σε θέαμα, ανατροπή. Ο Ρώσος τενίστας ισοφάρισε εύκολα, ο Τσιτσιπάς τον… μιμήθηκε άμεσα και προηγήθηκε με 6-5, υποχρεώνοντας τον Ρώσο να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 6-6 και το πρώτο σετ κρίθηκε το tie break, όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-1, αλλά ο Μεντβέντεφ, αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και ικανότερος, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 1-0 στον ημιτελικό του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.


Το δεύτερο σετ

Μετά το πρώτο χαμένο σετ και υπό τις επευφημίες των Ελλήνων ομογενών, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ αποφασισμένος και «έσπασε» το σερβίς του Μεντβέντεφ στο πρώτο γκέιμ, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα. Στην συνέχεια, οι δύο τενίστες, κράτησαν το σερβίς τους, με τον Ελληνα πρωταθλητή να προηγείται 3-2. Ο Μεντβέντεφ αντέδρασε και κατάφερε να κάνει break στο έκτο γκέιμ, φέρνοντας το σετ «στα ίσα», ενώ αμέσως μετά, υπερασπίσθηκε το σερβίς του και προηγήθηκε με 4-3. Ο «Tsitsifast», όχι μόνο ισοφάρισε σε 4-4 χωρίς να χάσει πόντο, αλλά με νέο break στο σερβίς του Μεντβέντεφ, απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο και διατήρησε για να πάρει το δεύτερο σετ με 6-4, σε 37 λεπτά.

Το τρίτο σετ

Στο τρίτο σετ, οι δύο τενίστες κορυφαίου επιπέδου, οι οποίοι προσέφεραν σπουδαίο θέαμα στους θεατές, αλλά και στα εκατομμύρια τηλεθεατών, κράτησαν το σερβίς τους με σχετική άνεση στα πρώτα έξι γκέιμς (3-3). Κανένας από τους δύο δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει «δώρο» στον αντίπαλο του και ταυτόχρονα, κανένας από τους δύο, δεν φαινόταν ικανός για να κάνει break και να αποκτήσει προβάδισμα. Ο Ρώσος πήρε το έβδομο γκέιμ και ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 4-4, για να προηγηθεί εκ νέου ο Μεντβέντεφ, με 5-4 και μάλιστα χωρίς να χάσει πόντο. Ο Ελληνας πρωταθλητής, πήρε το σερβίς για να παραμείνει στο σετ, αλλά ο Ρώσος κατάφερε να κάνει το καθοριστικό break και να κατακτήσει το σετ με 6-4, μετά από 41 λεπτά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS