Champions League: Το σήκωσε για 6η φορά η Μπάγερν Μονάχου, νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό

Champions League: Το σήκωσε για 6η φορά η Μπάγερν Μονάχου, νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό

Το σήκωσε και αυτό η Μπάγερν Μονάχου! Οι Γερμανοί νίκησαν την Παρί Σεν Ζερμέν 1-0 στον τελικό και κατέκτησαν το Champions League για έκτη φορά στην ιστορία τους.

Ο τελικός σίγουρα δεν είχε πολλά να «πει» από άποψη θεάματος, όμως το γεγονός ότι η Μπάγερν είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Οι Βαυαροί με ψυχραιμία και άψογη τακτική αξιοποίησαν όλους τους παίκτες τους όπως έπρεπε και έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου έστω και με φειδωλό σκορ.

Οι Παριζιάνοι είχαν -κυρίως στο πρώτο μέρος- τις ευκαιρίας που θα περίμενε κανείς για την ποιότητα που διαθέτει, όμως Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Ντι Μαρία ήταν σε κακή μέρα και την κρίσιμη στιγμή... λύγισαν υπό πίεση. Συν τοις άλλοις, βρήκαν απέναντί τους και έναν τρομερό Εμάνουελ Νόιερ που είπε «όχι» όσες φορές χρειάστηκε.

 

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο, παρότι είχε κάποιες φάσεις δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτι άλλο παρά «παγωμένο». Ο τελικός είναι λογικό να προκαλέσει άγχος στις ομάδες οι οποίες και σε άδειο γήπεδο ήταν πολύ περισσότερο κλεισμένες και ο ρυθμός άργησε να κάνει την εμφάνισή του. Παρότι η Μπάγερν πίεζε πολύ, η Παρί ήταν εξαιρετικά στημένη στην άμυνα και απέφευγε τα λάθη. Οι Βαυαροί από την άλλη, έκαναν αρκετά στην άμυνα. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να απειλούν οι Παριζιάνοι περισσότερο.

Ο Νεϊμάρ στο 18' βγήκε μπροστά από τον Νοίερ, αλλά εκείνος του είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στο τετ-α-τετ. Ενα λεπτό αργότερα, ο Λεβαντόφσκι σημάδεψε το δοκάρι μετά από ένα ωραίο σουτ και όλα έδειχνα πως το παιχνίδι... ανάβει. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως καθώς η επόμενη φάση ήρθε μετά από περίπου 10 λεπτά, όταν ο Ντι Μαρία από κοντά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Ως το τέλος του πρώτου μέρους, υπήρξαν μικρότερες φάσεις εκατέρωθεν, αλλά όχι κάτι το αξιοσημείωτο.

Αν και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, ένα γκολ ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες. Στο 59' ο Κίμιχ έκανε μια εντυπωσιακή σέντρα και τον -γεννημένο στο Παρίσι και πρώην παίκτης της Παρί- Κομάν να στέλνει τη μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα. Ενα λεπτό αργότερα μάλιστα, ο Κιμπεμπέ με αυτοθυσία γλύτωσε ένα δεύτερο γκολ σε βάρος της ομάδας του πέφτοντας με το κεφάλι και έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η Παρί προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά τις αλλαγές του Τούχελ, αλλά ήταν εμφανές πως λείπει ένας φορ από το παιχνίδι της καθώς τόσο ο Νεϊμάρ, όσο και ο Εμπαπέ ήταν συνεχώς έξω και γύρω από την περιοχή. Μια καλή φάση βρήκε με τον Μαρκίνιος η τυπικά γηπεδούχος, όμως ο Νόιερ φώναξε και πάλι «παρών» όταν χρειάστηκε. Οσο η κλεψύδρα άδειαζε, η Μπάγερν ήταν αδύνατο να το χάσει. Και το σήκωσε για έκτη φορά στην ιστορία της.

Παρί σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες (65' Βεράτι), Ερέρα (71' Ντράξλερ), Ντι Μαρία (79' Τσούπο-Μότινγκ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

Μπάγερν (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπόατενγκ (24' Σίλε), Ντέιβις, Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκορέτσκα, Κομάν (68' Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68' Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS