Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης - Η «Βασίλισσα» επικράτησε με 1- 0 έναντι της Λίβερπουλ

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης - Η «Βασίλισσα» επικράτησε με 1- 0 έναντι της Λίβερπουλ

Με 1-0 επικράτησε έναντι της Λίβερπουλ η Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι, κατακτώντας έτσι το 14οChampions League της ιστορίας της. Με τον Κουρτουά να πιάνει τα... άπιαστα και τον Βινίσιους να σημειώνει το «χρυσό» γκολ, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στέφθηκε για ακόμα μία φορά «Βασίλισσα».

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Βινίσιους στο 59' μετά από ασίστ του Βαλβέρδε αλλά αυτός που ήταν ο MVP και κράτησε όρθια την Ρεάλ με τις αποκρούσεις του ήταν ο Τιμπόρ Κουρτουά.Συγκεκριμένα ο Βέλγος γκολκίπερ των Μαδριλένων σταμάτησε με τρομερές επεμβάσεις όλες τις προσπάθειες των παικτών του παικτών του Γιούργκεν Κλοπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Τσιμίκας δεν αγωνίστηκε για την Λίβερπουλ, η οποία ήταν καλύτερη στο παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Η Ρεάλ άρχισε να ισορροπεί λίγο το παιχνίδι μετά το 35’ και στο 42’ δημιούργησε συνθήκες για να πάρει προβάδισμα.

Ο Κάρλος Αντσελότι κατέκτησε το 4ο Champions League, με τον Ιταλό τεχνικό να είναι πλεόν ο πρώτος προπονητής στην σχετική λίστα έχοντας έχει πλέον καρέ (2 πρωταθλήματα με την Μίλαν και 2 με την Ρεάλ). 

Υπό... πολιορκία η άμυνα της Ρεάλ στο 1ο ημίχρονο

Μετά από ένα άνευρο και άχρωμο ξεκίνημα των δυο ομάδων, η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης βίωσε καταστάσεις… πολιορκίας από τα επιθετικά «όπλα» του Γιούργκεν Κλοπ. Σαλάχ, Μανέ και Ντίας έκαναν δύσκολη τη ζωή της «Βασίλισσας» στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τιμπό Κουρτουά να αποδεικνύεται φύλακας - «άγγελος».

Οι παίκτες της Λίβερπουλ είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να αδυνατούν να πλησιάσουν προς το τέρμα του Άλισον.

Στο 16ο λεπτό ήρθε και η πρώτη φάση του τελικού. Ο Άρνολντ έκανε το γύρισμα στην «καρδιά» της περιοχής της Ρεάλ, ο Σαλάχ έπιασε το τακουνάκι και ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά.

Κουρτουά και Βινίσιους «έραψαν» το 14ο αστέρι στη Ρεάλ 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ βρήκε το γκολ της νίκης. Στο 58ο λεπτό, ο Βαλβέρδε έκανε τρομερό γύρισμα και ο Βινίσιους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλισον.

Στο 64’ ο Σαλάχ συνέκλινε από δεξιά και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Κουρτουά έπεσε και απομάκρυνε ενώ στο 69’ μετά από γέμισμα από δεξιά ο Ζότα πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και ο Σαλάχ πλάσαρε από κοντά, με τον Κουρτουά να σώζει ξανά.

Στο 80ο λεπτό, ο Αιγύπτιος έπιασε φοβερό διαγώνιο σουτ

Στο 82’ ο Σαλάχ κατέβασε στην περιοχή και σούταρε από δεξιά, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά για ακόμη μια φορά και στην κόντρα ο Άλισον πρόλαβε τον Βινίσιους.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Χέντερσον (77’ Κεϊτά), Τιάγκο (77’ Φιρμίνο), Φαμπίνιο, Σαλάχ, Μανέ, Λουίς Ντίαζ (65’ Ζότα)

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Μεντί, Μόντριτς (90’ Θεμπάγιος), Κρόος, Κασεμίρο, Βαλβέρδε (85’ Καμαβινγκά), Βινίσιους (90+2’ Ροδρίγο), Μπενζεμά

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ